Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Full House 20 augustus te horen in de Almense kerk

Full House 20 augustus

ALMEN – Elke zaterdag zijn er in deze zomer inloopconcerten in de Almense kerk van 15.00 tot 16.00 uur. Verder is de kerk door de week open van 14.30 tot 16.30 uur. Naast de historie van deze kerk is er een tentoonstelling Bestaande uit acht panelen rond een project van Franciscus van Assisi.30 Juli komen sopraan Alie Boiten-Oosterhoff en organist Arend Klein Hulze voor u zingen en spelen. Ze brengen muziek van Mozart en Schubert. Ook zullen er een paar Griekse volksliederen en solowerken op orgel te horen zijn.

6 Augustus zullen Antoinette Oskamp – blokfluit en zang, Anita Berrie – dwarsfluit en Maps Adriaanse – piano, samen een gevarieerd programma brengen van klassiek tot Russische folklore en opzwepende zigeunermuziek.

13 Augustus laten het duo Adrienne Althof en Rik Groenhuijzen u enkele stukken horen voor vierhandig piano en verder solostukken waaronder Hongaarse dansen van Brahms en muziek van J.S. Bach, Tchaikovski, Poulenc en Scriabin.

20 Augustus komt de vocal groep Full House naar Almen. De naam is afgeleid van de combinatie drie plus twee, zoals die in diverse spelen voorkomt; in dit geval: drie dames en twee heren. In de afgelopen tien jaar werd, blijvend in deze kleine bezetting, een repertoire aangelegd van klassieke, licht klassieke en populaire muziek. Ook zanger Jaap Dirkse werkt aan dit programma mee. Dit concert van Full House is bedoeld als een soort ‘toetje van de zomer’. Het thema van de liederen is dan ook: ‘Summertime’. Het concert omvat een breed scala van Bach tot Beatles en van Elgar tot Porgy and Bess.

27 Augustus zingt het gemengd koor Canticum voor u. Uit hun ruime repertoire brengen zij onder andere werken waarvan de klassieke componisten zoals Bach, Mozart, Haydn en Mendelssohn veelvuldig vertegenwoordigd zijn. Maar ook hedendaagse componisten zoals Aaron Copland en Rutter komen aan bod.

U bent van harte welkom.