Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Gratis concert in kerk van Almen: meesterlijke oratoria

Gratis concert

ALMEN – Op zondag 28 augustus vindt in de dorpskerk van Almen een bijzonder concert plaats waarbij een projectkoor delen uit de mooiste klassieke oratoria uitvoert. Een koor bestaande uit 100 zangers met begeleiding van een orkest voert de werken uit onder leiding van dirigent Martin van der Brugge.

Het oratorium is muziektechnisch het beste te vergelijken met een opera. Het libretto behandelt meestal een meer of minder religieus thema. Naast de prachtige koren zijn er in oratoria vaak ook heel mooie aria’s te horen, net als in opera’s.

Het projectkoor wordt begeleid door het Haydn begeleidingsensemble. Het koor bestaat uit een groot aantal zangliefhebbers en koorleden uit het hele land, die zich gedurende een vol weekend verdiepen in de uitgevoerde werken. Zij verblijven en repeteren op landgoed Ehzerwold. De organisator van dit zangweekend is Sing Along Events, een evenementenbureau uit Leiden dat al vele jaren ervaring heeft met klassieke projectkoren.

Tijdens de uitvoering soleert bariton Bas Kuijlenburg in een aantal prachtige aria’s. Bas-bariton Bas Kuijlenburg studeerde solozang aan het Utrechts Conservatorium. Al snel bouwde hij een uitgebreid concertrepertoire op en werd hij een veelgevraagde solist in Nederland. Beroemde oratoria zoals die van Haydn of Mendelssohn heeft hij dan ook in alle grote concertzalen in Nederland gezongen.

Het concert vindt plaats in de kerk van Almen aan de Dorpstraat 36. Aanvang 15.00 uur, einde ca. 16.00 uur. De kerk is 30 minuten voor aanvang open. Gratis toegang!

(Foto: Adriaan de Wit | www.adriaandewit.com)