Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Kerstfeest en Oud en Nieuwjaar in en rond de kerk van Almen

Protestantse Gemeente Almen

ALMEN – Dit jaar wordt het kinderkerstfeest niet gehouden op de gebruikelijke kerstavond maar op donderdag 22 december en wel door de leerlingen van Julianaschool. Er is een optocht door het dorp met muziek die eindigt in de kerk. Daar worden liederen gezongen en er wordt verteld over kerst. Zoals gebruikelijk komen de ouders en zeker ook de grootouders van de kinderen mee in de optocht en naar de kerk. . De optocht start om 18.15 uur en tot 19.30 uur bij de school en in de kerk. Via de school zullen er nog meer mededelingen worden gedaan hoe alles verloopt.Op zaterdagavond 24 december om 22.00 uur is er de kerstnachtdienst in de kerk. Hieraan wordt meegewerkt door het koor Vocaal. Na de dienst is er buiten chocolademelk en glühwein. U kunt zich dan warmen aan de vuurkorven die buiten staan te branden. Het belooft een mooie viering te worden. Allen hartelijk welkom!

Op Eerste Kerstdag is de dienst om 10.00 uur met medewerking van de plaatselijke cantorij. Na afloop koffiedrinken (met kerstkransjes) in Ons Huis.

Op oudejaarsdag zaterdag 31 december is er kerkdienst om 19.30 uur (met zure appel en honing). Op 1 januari 2017 is er om 10.30 uur koffiedrinken in de Linde. U kunt elkaar dan alle goeds toewensen voor het nieuwe jaar 2017. Ook daar allen hartelijke welkom.

Op zondag 8 januari 2017 om 10.00 uur is er niet de gebruikelijke kerkdienst maar wordt het Driekoningenspel opgevoerd. Dat geeft een heel speciaal effect en gevoel in de eerste dagen van het nieuwe jaar met zang en muziek. Hierna is er de bekende nieuwjaarsreceptie van de kerk in Ons Huis met koffie/thee en Nieuwjaarsrolletjes met slagroom. Eén van de kerkenraadsleden geeft dan het jaaroverzicht 2016. Allen ook daar hartelijk welkom.