Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Lezing Historische Vereniging De Elf Marken in Almen

ALMEN – Kees Tukker zal op donderdag 28 oktober in Dorpshuis ’Ons Huis’ te Almen een lezing houden over de voedselvoorziening in oorlogstijd. Hierbij komt ook de rol van Tinus Enserink van de Huurne als plaatselijk bureauhouder (PHB’er) en als assistent van de provinciale voedselcommissaris Jan Groen Tukker aan de orde.Kees Tukker (1955) was onder andere journalist bij het Utrechts Nieuwsblad, de NOS en de AVRO. Hij werkte als redacteur, verslaggever, presentator en programmaleider. Hij was coauteur van verschillende boeken en publiceerde in het najaar van 2018 De Voedselcommissaris, over dubbelspel in de Tweede Wereldoorlog binnen de voedselvoorziening. De Volkskrant recenseerde het boek met vijf sterren.

In Gelderland gingen in WO II voedsel en verzet hand in hand. Hoe dit mogelijk was is de vraag die Kees Tukker, auteur van De Voedselcommissaris (Ambo|Anthos, 2018), deze avond zal beantwoorden. Ook aandacht voor de historische achtergronden van de voedselvoorziening in WO II en de totstandkoming van zijn boek. Er is na afloop gelegenheid tot het stellen van vragen. Ook bestaat de mogelijkheid gesigneerde exemplaren van De Voedselcommissaris te kopen.

U vindt ’Ons Huis’ in Almen aan de Dorpsstraat 37, 7218 AC De deuren gaan om 19.30 uur open en de lezing begint om 20.00 uur.

Leden hebben gratis toegang en niet-leden betalen € 5,00.