Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Lezing over Rembrandt in Almen

ALMEN – Op donderdagavond 24 januari houdt kunsthistorica Monique Hafkamp een lezing voor het Comité voor Winterlezingen in Almen over Rembrandt van Rijn.Rembrandt wordt veelal beschouwd als de grootste van de Hollandse meesters uit de 17e eeuw. Wie kent zijn beroemde werk ‘De Nachtwacht’ niet? Inderdaad was Rembrandt een zeer veelzijdig kunstenaar; hij heeft zich beziggehouden met schilderen, tekenen en niet te vergeten etsen. Met zijn dramatisch gebruik van licht en donker effecten behoort hij tot de Barok.

In deze lezing geeft Monique Hafkamp een overzicht van het leven en werk van Rembrandt. Ook gaat ze in op vragen als: door wie is Rembrandt beïnvloed? Hoe werd hij in zijn eigen tijd gewaardeerd? Welke onderwerpen beeldde hij uit? Hij is onder meer beroemd door zijn zelfportretten die gekenmerkt worden door een grote emotionele diepgang. Was hij ook buiten Nederland bekend? Hoe keek men in latere periodes tegen hem aan?

In 2019 is het 350 jaar geleden dat Rembrandt overleed.

Is uw interesse gewekt? Kom dan donderdagavond naar dorpshuis ‘Ons Huis’ in Almen. U vindt ‘Ons Huis’ aan de Dorpsstraat 37, tegenover de kerk.

De lezing begint om 20.00 uur en vanaf 19.30 uur staat de koffie klaar. De entree bedraagt voor niet-leden € 6,00. U bent van harte welkom.