Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Lezing over poëzie en natuur in de IJsselstreek

Sander Grootendorst

Sander Grootendorst

ALMEN – Het jaarlijkse gezamenlijke evenement van het Historisch Genootschap Lochem-Laren-Barchem en de Historische Vereniging “De Elf Marken” Gorssel zal dit jaar plaatsvinden op dinsdag 15 maart om 20.00 uur in ‘Ons Huis’ te Almen.

Journalist en dichter Sander Grootendorst uit Zutphen zal dan een presentatie verzorgen, waarin natuur en literatuur een belangrijke plaats innemen. Sander publiceert in dagbladen, boeken en tijdschriften. Van zijn hand verschenen drie dichtbundels, waarvan de laatste (‘Zwemles voor de merel’) pas uit is. Daarnaast houdt hij lezingen waarin taal, poëzie en natuur centraal staan. In die hoedanigheid is hij twee keer per jaar gids op een schip dat vanuit Deventer over de IJssel vaart. Grootendorst vormt bovendien samen met Eke Mannink uit Tonden (Brummen) Poëzietheater Vlinderwerk. Zij zijn de huisdichters van Dat Bolwerck, Centrum voor Kunst en Gedachten in Zutphen en verzorgen ook elders voorstellingen waarbij ze meestal samenwerken met musici. Vlinderwerk gaf eveneens een dichtbundel uit en in december 2015 is het door Vlinderwerk geschreven boekje ‘Dagelijks Brood’ bij de Geiten Pers in Brummen verschenen.

De lezingen ‘poëzie en natuur’ zijn afgestemd op de locatie. Het gaat altijd om de natuur die het publiek zelf in de eigen omgeving kan ervaren en de gedichten die daarbij horen – die kunnen ook van dichters verder weg zijn. In dit geval komen de dichters A.C.W. Staring en Ida Gerhardt zeker voorbij. Grootendorst roept bezoekers van de lezing op om zelf een favoriet natuurgedicht aan te dragen. Tijdens de lezing gaat hij met het publiek op dat gedicht in.

Leden hebben gratis toegang en niet-leden betalen € 5,00.