Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Muziek in de Almense kerk

ALMEN – Zaterdag 17 juni van 15.00 tot 16.00 uur zorgt A capella groep Sixtessens voor de muziek in de Almense kerk.De groep werd in 2001 opgericht door zanger Gerard Jansen met als opzet om in klein verband een moderne wending te geven aan het traditionele mannenkoorrepertoire.

Het repertoire is breed. Oost-Europees, Barbershop, gedragen klankkleur liederen, hedendaagse pop- en folksongs maken deel uit van het repertoire. Muziek uit de ’50-, ’60- en ’70-er jaren wordt door het negental zelf gearrangeerd. Klankkleur, harmonie en balans staan hoog in het vaandel waarbij vooral het Close Harmony zingen een grote vlucht heeft genomen. Doel is om de mensen in het publiek te raken met uitgebalanceerde zang zonder begeleiding van instrumenten.

Verder staat Sixtessens bekend en wordt alom gewaardeerd om zijn warme koorklank. Het koor zingt altijd meerstemmig en je kunt de vier stemsoorten uitstekend horen. Lage (bas), middenstemmen (bariton en tweede tenor) en de hoge (eerste tenor). De groep bestaat uit de volgende zangers: Jan Berns, Harry Dolleman, Peter van Alen (allen eerste tenor), Henk IJdens en Richard Wild (tweede tenor), Henk Seinen en Dolf van Doorm (bariton), Herman Sanders bas en Ernst Zwaanswijk (bas).

Onder het motto ‘Nine Voices, One Sound’ laat Sixtessens velen genieten van hun zoetgevooisde stemmen; hopelijk zullen zij dit zaterdagmiddag 17 juni, als u komt luisteren, in de kerk te Almen ook weten te bereiken.