Muziek in de Almense kerk

ALMEN – Zaterdag 22 juni om 15.00 uur geven Julia Kleute, Willem Kersing en Marinus van Schayck een concert in de Almense kerk.Julia Kleute heeft aan het Rotterdams Conservatorium zang gestudeerd en werkte 32 jaar lang als sopraan in het koor van de Nationale Reisopera. Daarnaast verleent zij haar medewerking aan concerten en projectkoren. Met haar bedrijf Topnoot maakt zij muzikale levensverhalen voor mensen met muziek als rode draad door het leven.

Willem Kersing speelt piano sinds zijn vijfde jaar. Hij studeerde geneeskunde te Utrecht en was van 1981 tot 2011 verbonden aan het Medisch Spectrum te Enschede en het UMCU als KNO-Arts/Foniater. Sinds zijn pensionering in 2011 legt hij zich volledig toe op het maken van kamermuziek en het begeleiden van zangers.

Marinus van Schayk is, wat betreft zijn muzikale carrière, een laatbloeier. Het schoolorkest van de middelbare school was de stimulans. Maar toen ging het ook in een stroomversnelling. Nadat hij naast viool ook altviool ging studeren werd hij een veelgevraagd altviolist voor orkesten en kamermuziekensembles. Met als hoogtepunten deelname aan het Nationaal en Europees Jeugdorkest en later enkele malen als remplaçant van Het Gelders Orkest. Marinus van Schayk bespeelt een viool en altviool van de bekende Utrechtse vioolbouwer Otto Stam. Op het programma van dit concert staan onder andere stukken van A. Diepenbrock, C.M. Loeffler, F. Schubert en J. Massenet.

De entree is vrij maar een vrije gift is welkom.