Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Muziek in de Almense kerk

ALMEN – Zaterdag 18 juli om 15.00 uur is het barokorkest “De Ernstthaler Instrumental Kreis” uit Saksen te gast in de Almense kerk.

De groep enthousiaste jonge musici uit het vroegere Oost-Duitsland (omgeving Chemnitz) bestaat vanaf 1981. In het begin als een klein groepje meewerkend in kerkdiensten, maar al gauw uitgebreid met studenten van het conservatorium uit Dresden, zodat er ook grotere werken kunnen worden gespeeld.

Vanaf 1986 begint ‘EIK’ met het zelfstandig verzorgen van Muzikale Vespers in de omliggende plaatsen. Al voor de Wende, komen er ‘muziekreizen’ naar het buitenland. Vanuit een bepaalde gastplaats zijn er dan op verschillende plaatsen concerten en Muzikale Vespers en ook doen ze graag mee aan de zondagse kerkdienst. Het samen optrekken bevalt zo goed dat er per twee jaar deze reis wordt ondernomen.

Veel tijd om er op uit te trekken is er niet; er zal nog pittig gerepeteerd gaan worden om alle muzikale neuzen dezelfde kant op te krijgen en de puntjes op de i te zetten.

Omdat de regio vanwaar ze komen steeds meer kilometers beslaat, is dit samenspel elke keer weer spannend maar daarom ook zo inspirerend!

Onder leiding van Albrecht Reuther, brengen ze werken van W. de Fesch, M. Haydn, en A. Mozart, tevens gezongen werk van Hauptmann, J.S.Bach, F.Mendelssohn, R.V.Williams, P.H.Erlebach, D.Bornianski en F.A. Gore Ouseley.

U bent van harte welkom!