Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Muziek in de Almense kerk

ALMEN – Elke zaterdag zijn er in de zomer inloopconcerten in de Almense kerk van 15.00 tot 16.00 uur. De kerk is open vanaf 14.30 uur.

Op 25 juli is te gast Caroline Schmitt. Zij is improviserend pianiste en wil in haar optreden haar twee belangrijkste thema’s “muziek en gevoel” doorgeven.

Op 1 augustus spelen Hans ten Hoopen (piano) en Trudy Eland (hoorn/Wagner tuba) voor u. Zij brengen werken ten gehore van tijdgenoten van Beethoven: Nikolaus von Krufft en Friedrich Kuhlau. En (laat) romantische werken van Richard Strauss en Reinhold Glière.

En 8 augustus zullen Francine Scharrenberg (sopraan) en Hans Albrecht (piano) een concert geven. Ze vormen al een aantal jaren een muzikaal duo. Ze streven ernaar om muziek te maken op een zo hoog mogelijk niveau. Het programma bestaat uit composities uit het klassieke en romantische repertoire. U kunt luisteren naar liederen van Caccini, Händel, Liszt, Schubert, Schumann en Richard Strauss. Maar ook hedendaagse muziek komt aan bod en wel in werken van de Argentijn Alberto Ginastera en de Nederlandse componisten Joop Stokkermans, Tom Sol en Alex Manassen. De liederen worden afgewisseld door werken voor piano van Bach en Brahms.

Alle concerten gratis toegang.