Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Ondernemersbeurs ‘Almen maakt het groener’

Ondernemersbeurs Almen maakt het groener

ALMEN – Op zondag 3 april presenteert de Ondernemersvereniging Almen zich met de beurs ‘Almen maakt het groener’. Deze beurs is een bijzondere verzameling van bedrijven die zich allemaal richten op duurzaam ondernemen in de breedste zin van het woord. Hiermee wordt ingehaakt op Cleantech Tomorrow, het congres over dit onderwerp dat in dezelfde week plaatsvindt in de regio Stedendriehoek.

Ondernemersvereniging Almen wil dit evenement niet langs zich heen laten gaan, aldus voorzitter Geert de Groot: “Zeker omdat Almen een van de hoofdlocaties van Cleantech is en Almen veel ‘groene’ ondernemers telt. Daarmee is het een unieke gelegenheid voor bedrijven om te laten zien dat groen ondernemen niet alleen iets is van grote ondernemingen, maar dat de groene gedachte ook leeft op lokaal niveau en dat ook kleinere ondernemers veel kunnen bereiken in een ‘groen jasje’.”

Gertie Tuller, secretaris van de ondernemersvereniging, vult aan: “Van biologische producten, tot duurzaam bouwen, tot groen recreëren. Er is op deze beurs voor elk wat wils. Ook is er een aantal sprekers die presentaties geven over onderwerpen als groene energie, duurzaam, toekomstgericht onderwijs en over de rentabiliteit van duurzaam ondernemen: is er überhaupt geld mee te verdienen? Uiteraard is ook aan de inwendige mens gedacht en kunnen bezoekers verschillende producten proeven en kopen.”

Daarnaast is er op deze dag in de gemeente Lochem een fietstocht uitgezet die ook door Almen voert, langs de beurs en langs een aantal ‘groene’ ondernemingen die speciaal voor de gelegenheid hun deuren openstellen. Ook ligt er een aantal galerieën op de route.

De beurs vindt plaats van 13.00  tot 17.00 uur in en om dorpshuis Ons Huis aan de Dorpsstraat in Almen. De toegang is gratis.

Bedrijven die geïnteresseerd zijn in deelname kunnen contact opnemen met Gertie Tuller op gertie@jouw-leefstijl.nl Deelname is gratis voor leden van de Ondernemersvereniging Almen, niet-leden betalen 20 euro voor een plekje op de beurs.