Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Over de bezieling van een burgemeester

‘Zin in Almen’

ALMEN – Zondag 15 april staat de laatste bijeenkomt van ‘Zin in Almen’ dit seizoen in het teken van de bezieling en inspiratie die een burgemeester drijft om zich in te zetten voor een zo diverse gemeente als Lochem. In de Kerk van Almen vertelt de bestuurder Sebastiaan van ’t Erve waarom hij dit beroep gekozen heeft, wat dat betekent voor zijn privéleven en hoe hij dagelijks afwegingen moet maken hoe hij zijn publieke verantwoordelijkheden beleeft en invult.Na zijn verhaal van ‘Vlees en bloed’ – dat afgewisseld wordt door muziek die hij zelf heeft uitgekozen – bevraagt Manja Bedner, lid van de werkgroep, Van ’t Erve over deze onderwerpen. In de loop van de bijeenkomst is er ook ruimte voor vragen van de aanwezigen.

 

Net als de vorig vijf bijeenkomsten van ‘Zin in Almen’ is het doel van de bijeenkomst om de aanwezigen inspiratie en bezinning te bieden, onder andere rond een thema als maatschappelijke verantwoordelijkheid en ethiek. De bijeenkomst begint om 16.00 uur, duurt een uur en is vrij toegankelijk. Napraten kan in dorpsgebouw Ons Huis tegenover de kerk. Iedereen is van harte welkom.

‘Zin in Almen’ is een initiatief van een aantal Almenaren, met als doel nieuwe bronnen van bezinning en inspiratie te vinden in muziek, natuur en persoonlijke verhalen. De Protestantse Gemeente van Almen ondersteunt dit initiatief, onder meer door het kerkgebouw beschikbaar te stellen. Een gebouw dat al eeuwenlang een baken is voor de Almense dorpsgemeenschap.

Het programma van het seizoen 2018 – 2019 wordt binnenkort bekend gemaakt. Reserveer vast de derde zondag van oktober en november 2018 en die van januari tot april 2019.