Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Peinzende pelgrims in het internettijdperk

Zin in Almen

ALMEN – Zin in Almen staat zondag18 november in het teken van het maken van een pelgrimstocht. Wat beweegt tienduizenden mensen uit alle windstreken om juist in deze moderne tijd van snelle communicatie en permanent contact met je vertrouwde omgeving, de middeleeuwse gewoonte op te pakken om, op jezelf teruggeworpen, te voet naar Santiago de Compostella in Noord Spanje te trekken? Gerhard Surink bewandelde die oude pelgrimspaden en verhaalt over die zoektocht naar zingeving in eigen leven.Aan de hand van fotobeelden en muziek neemt hij zijn toehoorders mee op de wondere weg naar Santiago, waarvan de bekendste en meest bewandelde route de Camino Francés is. Een eeuwenoud voetpad dat bol staat van schoonheid, spiritualiteit en een zee van mensen die de magie van een pelgrimstocht willen ervaren.

Gerhard Surink ontdekte Santiago de Compostella in 2011 op zijn racefiets. Hij werd geraakt door pelgrims die bepakt en bezakt de bloedhete Spaanse hoogvlakte trotseerden om de kathedraal van Santiago te mogen betreden. Het jaar daarop wandelde hij vanuit Périgueux in de Dordogne naar Santiago. Vele caminos volgden; hij raakte verslingerd aan de camino en geeft er aan belangstellenden informatie over in het Jacobshuis van het Nederlands Genootschap van Sint Jacobus in Utrecht.

Zin in Almen heeft als doel nieuwe bronnen van bezinning en inspiratie te vinden in muziek, natuur en persoonlijke verhalen.

Zondag 18 november, aanvang 16.00 uur, Almense kerk, toegang vrij, duur: ca. 1 uur. Aansluitend napraten in Ons Huis.

Voor meer informatie: www.zininalmen.nl