Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Peters&Stam

ALMEN – Van natuurlijke en gerecyclede materialen zijn de tassen en manden, die vanaf 26 maart te zien zijn in galerie De Blauwe Deur. De getoonde gebruiksvoorwerpen, van voornamelijk wilgentenen en leer, zijn gemaakt door de ambachtelijke kunstenaressen Lucy Peters uit Lochem en Marian Stam uit Holten.Lucy zoekt naar een verbintenis tussen oorsprong van het materiaal en de uiteindelijke tas. Eerst moet het product haar oude verbintenis loslaten; de fietsband – de fiets, de huid – de koe en de brandslag – het vuur. Daarna gaat de tas een nieuwe verbintenis aan met de drager; de eigenaar van een unieke tas!

Marian heeft haar passie gevonden in het vlechten van wilgentenen, waarvan de mogelijkheden oneindig zijn. Het materiaal vergt techniek, geduld en kracht. Haar uitdaging is om het te combineren met unieke houten onderdelen, zodat er mooie en originele vormen ontstaan.

U kunt de expositie bezoeken tijdens de Kunstroute Lochem op 26, 27 en 28 maart van 12.00 tot 17.00. Daarna van 2 t/m 17 april van 13.00 tot 17.00 (maandag gesloten!).