Protestantse kerk Almen opent haar deuren

ALMEN – De Protestantse kerk Almen opent haar deuren door de week voor belangstellenden. Van 8 juni tot en met 7 september is er de gelegenheid van maandag tot en met zaterdag de kerk te bezoeken van 14.30 tot 16.30 uur en op de zaterdag is er tevens om 15.00 uur een inloopconcert.Op zondagmorgen bent u welkom tijdens de eredienst om 10.00 uur.

Gastvrouwen en gastheren zijn aanwezig om u wat te vertellen over de historie van de kerk en/of over het kerkleven van nu. Ook is er enig informatie over de historie van deze meer dan 700 jaar oude kerk aanwezig en is er via een computer informatie over Almen te vinden.

Verder is er een prachtige plek ingericht als stiltehoek, voor een moment van bezinning. Hier kunt u een kaarsje branden, en is er de mogelijkheid voor een overdenking of een gedicht te schrijven.

 

Tentoonstelling

Zaterdag 8 juni opent Vocaal een tentoonstelling waarin het ‘Verhaal van Vocaal’ betreffende haar 100-jarig bestaan wordt getoond. Deze tentoonstelling zal de hele zomer te zien zijn tijdens de openstelling. Zes panelen tonen de geschiedenis van de zang in Almen door middel van diverse collages met oude foto’s. Vocaalmuziek kan worden beluisterd, en herinneringen kunnen worden uitgewisseld en opgeschreven.

 

Muziek in de Almense kerk

Op de zaterdagmiddagen is er van 15.00 uur tot 16.00 uur een inloopconcert. De eerste zaterdag, 8 juni, opent het Almense koor Vocaal onder leiding van dirigent Jettie Ouwehand en pianist Adrienne Althof het 100-jarig Jubileumjaar van Vocaal met een inloopconcert. Er zullen geliefde muziekstukken, oud en nieuw, worden uitgevoerd. Ook wordt het speciaal geschreven jubileumlied ‘Almen zingt’ voor het eerst gepresenteerd.