Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Protestantse kerk Almen opent haar deuren

‘Van offerplaats tot open huis’

ALMEN – Van 18 juni t/m 15 september is de Almense kerk van maandag t/m zaterdag geopend van 14.30 tot 16.30 uur. Op zondagmorgen bent u welkom tijdens de eredienst om 10.00 uur.Er is een prachtige plek ingericht als stiltehoek, voor een moment van bezinning. Hier kunt u een kaarsje branden en is er de mogelijkheid voor een overdenking of om er een gedicht op te schrijven.

Een gastvrouw of gastheer is aanwezig bij wie u terecht kunt voor eventuele vragen. Ook zijn er informatiebladen over deze meer dan 700 jaar oude kerk aanwezig en ook door middel van de computer kunt u informatie over Almen vinden en is daarop orgelmuziek te beluisteren.

Dit jaar zijn op panelen historische gegevens van deze kerk van het vroegste begin tot de huidige tijd verwoord en van tekeningen of foto’s voorzien om u een beeld te geven ‘van offerplaats tot open huis’.

Op de zaterdagmiddagen is er van 15.00 uur tot 16.00 uur een inloopconcert. De concerten zijn vrij toegankelijk.

Het eerste concert is zaterdag 23 juni. Het trio Vents &Vins zal dan zijn opwachting maken. Ze spelen bekende en minder bekende melodieën van componisten uit de 17e tot de 20e eeuw.