Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Protestantse kerk Almen opent deze zomer haar deuren

ALMEN – Belangstellenden zijn van harte welkom om de kerk te bezoeken van maandag tot en met zaterdag van 4 juni tot en met 10 september tussen 14.30 uur en 16.30 uur. Op zondagmorgen bent u welkom tijdens de eredienst om 10.00 uur.

Gastvrouwen en gastheren zijn aanwezig om u wat te vertellen over de historie van de kerk en/of over het kerkleven van nu.

Er is een expositie te zien met 8 zeer bijzondere drieluiken met kleurrijke tekeningen en teksten rond een project van Franciscus van Assisi, die zich sterk met de aarde verbonden voelde. Het sluit aan op het Cleantech evenement dat in april in Almen plaats vond. Dit evenement vestigde de aandacht op het verbruik van energie en de omgang met de natuur nu en voor de toekomst.

Er is ook een kleine fotoreportage en er zijn informatiebladen over de historie van deze meer dan 700 jaar oude kerk.

Verder is er een plek ingericht als stiltehoek, voor een moment van bezinning. Ook kunt u er een kaarsje branden en is er de gelegenheid om uw gedachten op te schrijven.

Elke zaterdag is er van 15.00 uur tot 16.00 uur een inloopconcert.

Op 4 juni start het eerste concert met een optreden van het Koor Steenrewalt uit Steenderen.

Het koor onder leiding van dirigent en pianist Lucian Venderink brengt een gevarieerd programma met prachtige klassieke werken afgewisseld met populaire muziek.