Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Protestantse kerk Almen zet deuren weer open deze zomer

ALMEN – Naast de eredienst op zondagmorgen om 10.00 uur is de kerk van 1 juni tot en met 12 september alle dagen geopend van 14.30 uur tot 16.30 uur.

Protestantse Kerk AlmenGastvrouwen en gastheren zijn aanwezig om wat te vertellen over de historie van de kerk en/of over het kerkleven van nu. Er is een kleine fotoreportage en er zijn informatiebladen over de historie van deze meer dan 700 jaar oude kerk.

Dit jaar is er een zomerexpositie, die gestalte wordt gegeven door Blandina van Rijsewijk. Ze koos voor hout als uitgangsmateriaal. Daarom wordt dit jaar stil gestaan bij hout en bomen in en rond de kerk. Daarbij is een begeleidend boekje met teksten en foto’s van Tini Brugge.

Verder is er een prachtige plek ingericht als stiltehoek, voor een moment van bezinning. Hier kunt u een kaarsje branden, is er de mogelijkheid voor een overdenking of om er een gedicht op te schrijven.

Elke zaterdag is er van 15.00 uur tot 16.00 uur een inloopconcert. Het spits wordt afgebeten op 6 juni door Antoinette Oskamp (fluit en zang) en Irene Willems op piano gevolgd op 13 juni door het Oost-Gelders Byzantijns mannenkoor. U bent van harte welkom.