Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Sponsorzwemmen in zwembad de Berkel

ALMEN – Het Almense waterpoloteam de Berkelbaronnen houdt zaterdag 26 mei een sponsorzwemactie. Van 18.00 tot 01.00 uur kan iedereen baantjes trekken om daarmee geld in te zamelen voor stichting van Maarten van der Weiden. Deze Olympische kampioen gaat namelijk in augustus de Elfstedentocht zwemmen!Gedurende ongeveer 2,5 dag zal hij het Friese water niet uitstappen en de ruim 200 km zwemmend afleggen. In elk van de 11 steden kan twee kilometer met hem mee worden gezwommen. Hiervoor moet dan wel startgeld worden betaald dat weer ten goede komt van zijn stichting, waarmee onderzoek naar de ziekte kanker wordt gefinancierd.

Het Almense vriendenteam is de uitdaging aangegaan om in elke Friese plaats in ieder geval met twee mensen mee te zwemmen. Om hiervoor geld in te zamelen worden verschillende acties georganiseerd, zoals de sponsorzwemactie van aanstaande zaterdag. Zwembad de Berkel in Almen zal na sluitingstijd geopend zijn, zodat tot ongeveer 01.00 uur door jong en oud baantjes getrokken kunnen worden. Het is wel de bedoeling dat men zich laat sponsoren voor het aantal baantjes dat wordt gezwommen. Dus bijvoorbeeld per baan of voor een totale afstand. Kinderen kunnen bijvoorbeeld bij hun ouders, opa en oma of andere familieleden een afspraak maken. Een formulier hiervoor is door de organisatie opgesteld. Het geld kan daarna op verschillende manieren aan de Berkelbaronnen worden overgedragen. Informatie hierover kan worden ingewonnen via het e-mail: ruben@berkelbaronnen.nl Opgave kan via dit e-mailadres, maar ook tijdens de avond kan men zich inschrijven. Gedurende het evenement zal er gelegenheid om een hapje en een drankje te nuttigen in het zwembad.

Al met al een unieke kans om ’s avonds rond en na zonsondergang te zwemmen in het mooie bad de Berkel. Daarnaast wordt het onderzoek naar de kanker ondersteund. Het belooft een sportieve en gezellige avond te worden.