Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

‘The Book Thief’

in Almens filmhuis

ALMEN – Het Almens filmhuis probeert regelmatig aan te sluiten bij de actualiteit. Met vele herdenkingen op komst naar aanleiding van 70 jaar na 1945, draait Ons-film-Huis ‘The Book Thief’, een Duits-Amerikaanse film uit 2013, gebaseerd op het prachtige gelijknamige boek van Markus Zusak.

Liesel Meminger wordt door haar moeder in 1938 afgezet bij haar adoptieouders Hans en Rosa Hubermann, omdat haar moeder, die communistisch is, het land ontvlucht. Liesel blijkt analfabeet te zijn en haar adoptievader leert haar lezen. Ze maakt vriendschap met de buurjongen Rudy Steiner en beiden sluiten zich aan bij de Hitlerjugend. Nadat een groot aantal boeken is verbrand, kan ze een boek bemachtigen dat het vuur overleefd heeft en neemt het mee naar huis. Na de Kristallnacht in november duikt de Joodse jongen Max onder in het huis van de Hubermans. Terwijl de situatie rondom hen steeds slechter wordt, vluchten Max en Liesel samen weg in de verbeelding die de boeken hen bezorgen.

Kom kijken naar dit bijzonder verhaal op woensdag 29 april om 20.00 uur, in het Dorpshuis te Almen. De inleiding met herinneringen aan de bevrijding van Almen wordt verzorgd door Dhr. Brummelman.