Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

The Young Messiah in Almen

ALMEN – Zondag 15 november zal gospelgroep “Samen op Weg” uit Bergentheim “The Young Messiah” opvoeren in de Protestantse kerk in Almen. Een gratis concert.Het is 14 augustus 1741 als een moedeloze, uitgebluste Georg Friedrich Händel thuis komt van een nutteloze zwerftocht door het park. Op zijn kamer vindt hij een enveloppe met daarin een libretto geschreven door een goede vriend. Dit is het begin van het ontstaan van de “Messiah”. De woorden raken Händel in zijn ziel; tranen wellen op in zijn ogen. Hij begint te schrijven en te schrijven. Na drie weken aan één stuk te hebben doorgewerkt, is zijn meesterwerk af. “The Messiah” is geboren. Op Goede Vrijdag 13 april 1742 voert Händel zijn nieuwste oratorium voor het eerst op in Dublin. En Händel verklaart dat hij er geen geld voor wil hebben. “Altijd zal de opbrengst voor een goed doel zijn”.

In 1979 komt de Engelse componist-arrangeur Tom Parker met een moderne bewerking van de “Messiah” en noemt het “The Young Messiah”. In 1992 besluit “Samen op Weg” uit Bergentheim deze “Young Messiah” uit te breiden met nog eens vier prachtige nummers uit de oorspronkelijke “Messiah”. Hierdoor ontstaat een non-stop muziekspektakel van een klein uur.

Het concert in Almen begint om 19.00 uur. Een uur lang zullen de bezoekers kunnen genieten van Händels prachtige muziek in een modern jasje. Koor, solisten en muzikanten zullen optreden in een sfeervol verlicht decor.

Het concert is gratis, maar na afloop is er een collecte, bestemd voor een goed doel.