Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Tweedaagse tentoonstelling nieuwe Poolse beelden

ALMEN – In Galerie de Blauwe Deur, Bakkersteeg 2, Almen, exposeert de vooraanstaande Poolse kunstenaar Józef Polewka op zaterdag 28 en zondag 29 maart, telkens van 13.00 – 17.00 uur, zijn nieuwste bronzen beelden.

Pólewka was altijd een trouwe gast van galeriehouder Erik Vruggink. Tien solotentoonstellingen van de kunstenaar waren reeds te zien in Kunstgalerie Vruggink te Zutphen.

Dit jaar al voor de vierde keer in galerie De Blauwe Deur te Almen.

In de tussenliggende jaren kunnen belangstellenden in het atelier van de kunstenaar te Polen in de zomer een uitgebreide workshop bronsgieten volgen. De eerst volgende staat gepland voor juli 2016.

In het weekend van 28 en 29 maart is het nieuwste werk van Pólewka exclusief te zien in Almen. De Poolse beeldhouwer komt maar eens in de twee jaar voor twee dagen naar Nederland.

Bovendien zullen zowel Józef Polewka met zoon Szymon als tolk, Erik Vruggink alsmede galeriehoudster Pien Pon beide dagen aanwezig zijn om toelichtende informatie te geven op het werk en de nieuw te organiseren workshop in 2016.

Een unieke kans om de gerenommeerde kunstenaar met zijn bronzen opnieuw te ontmoeten of om voor het eerst kennis te maken met een autoriteit op het gebied van bronzen beelden.

Beide dagen gratis toegang. Voor info : T. 0575-433447 of pien.pon@hetnet.nl

VLUU L100, M100  / Samsung L100, M100