Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Vervolg wereldreis Filmhuis Almen

ALMEN – Op woensdag 30 januari gaat de reis naar Australië. Het filmhuis te Almen vertoont dan ‘Rabbit-proof fence’.Een Australische film uit 2002. Een waar gebeurd en aangrijpend drama over drie Aboriginalmeisjes die de weg terug naar huis zoeken, dwars door de woestijn.

Australië, 1931. Het konijnenbestendige hek uit de titel verdeelt het land in noord en zuid. Drie jonge meisjes wonen er met hun Aboriginalmoeders. Hun blanke vaders die aan het hek werkten, zijn allang vertrokken. Rijksvoogd Neville, gespeeld door Kenneth Branagh, haalt de kinderen bij hun moeder weg om tweeduizend kilometer verderop opgeleid te worden tot hulp in de huishouding bij blanken. Hij heeft een regel opgesteld die kinderen uit gemengde huwelijken verbiedt om met (volbloed) Aboriginals te trouwen. Zo hoopt hij het Aboriginalras te laten uitsterven.

Molly, Daisy en Gracie weten te ontsnappen. Ze vinden en volgen drie maanden lang het hek dat hen terug zal leiden, op de hielen gezeten door de mannen van Neville.

Als inleider komt Ragnhild de Jong uit Gorssel. Zij was een tijd woonachtig in Australië.

Ons Huis, Dorpsstraat 37. Foyer open 19.30, aanvang film 20.00, entree €5,00.