Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Vogelshow en modelbaan / treinenshow

Vogelshow en modelbaan

ALMEN – Dit jaar gaat Vogelvereniging “De Gekleurde Zanger C. L. W. Noorduyn” haar nationale vogelshow combineren met een blik en speelgoed modeltreinenshow. Rob Giskes uit Deventer vindt het een mooie gelegenheid om dit te mogen presenteren bij de Nieuwe Aanleg in Almen.

Veel ervaring heeft hij al opgedaan, omdat hij heel vaak op beurzen in Nederland staat. Heeft u (oud) spoor 0 neem het dan mee naar deze vogelshow. Kijk voor meer informatie op www.blik-en-speelgoed.nl wat Rob Giskes te bieden heeft. Zie ook de Nieuwe Aanleg krant die in de gehele gemeente Lochem is bezorgd.

Doordat er steeds meer verenigingen vergrijzen en sommige ophouden te bestaan, gaan die leden elders hun heil zoeken. De Gekleurde Zanger heeft zijn leden in de gehele omgeving ook buiten de gemeente Lochem zoals Deventer, Bathmen, Gorssel en Harfsen.

Wel staat de vereniging en met name het bestuur voor een zware taak dit jaar. Dit omdat er met een geheel nieuw vraagprogramma van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers gewerkt moet worden, wat inhoudt dat alle groepen vogels op nieuwe klasse nummers worden ingedeeld. Een uitdaging voor het bestuur, omdat zij als eerste dit jaar een vogelshow houden met dit programma. Er zullen best nog wel kleine kinderziektes in voorkomen.

Tevens is het ook zo dat er dit jaar gemiddeld slechter is gekweekt door minder gunstig weer. Hierdoor komen er dit jaar misschien wel minder vogels op de tentoonstellingen. Maar hoe dan ook, zij zullen er alles aan doen om er ook dit jaar weer een prachtige show van te maken.

Vorig jaar was er naast de vogelshow een roofvogelshow. Dit trok heel veel extra publiek. Dit  jaar verwacht men wederom een kleine 1.400 vogels van de inzenders uit verre omgeving. Ook de Gould Amadine club uit regio 5 zal weer aanwezig zijn met hun schitterende driekleurige vogels. Er zullen verder parkieten, kanaries, vele tropische vogels, bastaarden, kwartels en duiven aanwezig zijn. De leden van deze vereniging gaan al deze vogels met hun kooi van de stellingen halen en voordragen naar de 20 keurmeesters op de woensdag. Na de beoordeling gaan zij terug op de stelling. Al met al een hele zware dag voor deze helpers.

Vrijdagavond 16 oktober om 19.30 uur gaat voorzitter Rick Oudenampsen de kampioenen bekend maken aan de inzenders die uitgenodigd zijn voor deze avond.

Zaterdag 17 oktober is de tentoonstelling geopend voor het publiek van 10.00 tot 17.00 uur en zondag 18 oktober van 10.00 tot 16.00 uur. Er is tevens een verkoopklasse aanwezig voor het publiek, om eventueel vogels aan te  schaffen.

De entree is € 2,50 per persoon, kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.