Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Walking football in Almen

ALMEN – OVERA en SV Almen met ondersteuning van de Stichting Zorg en Welzijn starten met loopvoetbal in Almen. Dit is een sportbeoefening afkomstig uit Engeland. Het is bedoeld voor 55 plussers, zowel mannen als vrouwen. Beweging voor ouderen is heel belangrijk en op deze manier kunnen mensen er veel plezier aan beleven.Er IS een 16 tal spelregels gemaakt om het spel prettig te laten verlopen, waarvan de belangrijkste zijn dat je niet mag rennen, er geen slidings zijn toegestaan, geen ruw spel geoorloofd is en dat er geen keeper op doel staat!

Er wordt gezorgd voor professionele leiding die voor een degelijke begeleiding zal zorg dragen! Uiteraard horen hier ook oefeningen bij om de spieren te prikkelen.

De opzet is om in het na- en voorjaar op het veld van de SV Almen te gaan spelen en ’s winters in de zaal van Overa. Dus vanaf begin september t/m half oktober en vanaf half maart tot eind mei buiten en vanaf de tweede helft van oktober tot half maart in de sporthal.

De activiteit zal een maal per week plaatsvinden en ruim een uur duren.

Uiteraard is er voor en na het spel ruimte voor een kopje koffie of thee, de gezelligheid moet voorop staan. Welke dag van de week en op welk tijdstip wordt in overleg met de deelnemers bepaald.

Opgave is mogelijk bij: Gerrit Nijkamp, tel. 0575 431615 of per mail nijkampvoorink@hetnet.nl of bij Jan Tuitert, tel. 0617579744 of per mail jwtuitert@hetnet.nl