Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

‘Zijn zij nou gek, of zijn wij het?’

Zijn zij nou gek

ALMEN – Donderdagavond 21 januari houdt Ruslanddeskundige drs. Marie-Thérèse ter Haar in dorpshuis ‘Ons Huis’ te Almen een lezing voor het Comité voor Winterlezingen Almen met de titel ‘Zijn zij nou gek, of zijn wij het?’

Zij gaat in op Ruslands actuele geschiedenis en de westerse verslaggeving hiervan. Ter Haar, die jaarlijks zo’n vier à vijf maanden in Rusland verblijft, vertelt bevlogen, enthousiast en boeiend over dit onderwerp.

Van meet af aan heeft drs. Ter Haar haar kennis van en ervaring met dit land uitgedragen door het geven van lezingen op politiek-maatschappelijk gebied. Zij heeft diverse Nederlandse bedrijven in Rusland op weg geholpen, waaronder Heineken, Shell en de Rabobank. Zij geeft presentaties bij Nederlandse onderwijsinstellingen, musea, bedrijven en ministeries alsook bij Russische universiteiten, bedrijven of particuliere groeperingen. Hierbij is het haar streven een zo compleet mogelijk beeld te geven om zo een brug te slaan tussen West- en Oost Europa.

Ter Haar heeft drie boeken over Rusland geschreven: Ruslands Erfdeel, Rusland in de 21e eeuw en het in december 2014 verschenen Zijn zij nou gek, of zijn wij het; Ruslands actuele geschiedenis en de westerse verslaggeving hiervan. Ze schrijft ook regelmatig artikelen, columns en opiniestukken voor kranten.

Zoals te doen gebruikelijk is iedereen welkom . De toegang voor leden is gratis, niet-leden betalen € 4,- entree. U vindt dorpshuis ‘Ons Huis’ aan de Dorpsstraat 37 in Almen. De deuren gaan om 19.30 uur open en de lezing begint om 20.00 uur.