Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Zin in Almen – een nieuw seizoen

ALMEN – Een jaar geleden begon men met bijeenkomsten rond zingeving en inspiratie, onder de naam Zin in Almen. Het bleek een succes. Zes bijeenkomsten werden in de Almense kerk belegd. Er waren inspirerende interviews met mensen uit Almen en met de burgemeester. Er werden prachtige verhalen verteld, afgewisseld met muziek, en er was een indrukwekkende presentatie van Schuberts Winterreise. De middagen werden goed tot zeer goed bezocht. Ook in Almen is ruimte voor ontmoetingen waar nieuwe vormen van zingeving, bezieling en inspiratie de boventoon voeren.Met enthousiasme presenteert de werkgroep opnieuw een aansprekend programma in de Almense kerk. Ze wil juist dit gebouw blijven gebruiken, omdat het de plek is die door de eeuwen heen, op velerlei wijzen het middelpunt vormt van het dorp.

Het programma in seizoen 2018-2019 begint op 21 oktober om 16 uur: In gesprek met dorpsgenoot Frits Gies, ‘Bist du ein Jude’: hoe de rode draad van goed en kwaad dwars door vriend en vijand loopt.

Frits Gies is een voor velen welbekende Almenaar, uitgesproken en eigenzinnig. Vorig jaar zette hij zijn leven op schrift, in een omvangrijk boekwerk “Bist du ein Jude?”. Zijn herinneringen als jongen aan de oorlog spelen daarin een grote rol. We willen met Frits achterhalen wat hem nog steeds drijft: wat hebben die oorlogservaringen met hem gedaan? Een interview aan een ronde tafel omlijst door zijn zelfgekozen muziek.

Ook volgende bijeenkomsten zijn op de derde zondag van de maand (18/11, 20/1, 17/2, en 17/3), starten om 16.00 uur met aansluitend napraten in Ons Huis. U bent van harte uitgenodigd! Voor meer informatie: www.zininalmen.nl