Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Zuid Afrika, toen en nu

ALMEN – Op donderdag 12 februari kunt u in Almen om19.30 uur bijgepraat worden over Zuid Afrika. Het land was en is bekend vanwege z’n prachtige natuur en z’n wildparken. Het was in het verleden ook bekend vanwege de Apartheid en later president Nelson Mandela.

Wat is er van dat land geworden, twintig jaar na de omwenteling? De ‘Big Five’ dieren zijn weer in grote aantallen aanwezig. Maar belangrijker is, dat de bordjes ‘slechts vir blankes’ totaal verdwenen zijn en overal, op straat, in de winkels, in de regering, is het merendeel van de mensen zwart. Economisch ging het land vooruit en er zijn miljoenen krotten vervangen door huisjes. Mission completed? Nee, het land is nog lang niet waar het heen wilde en er zijn grote problemen van ongelijkheid, criminaliteit, corruptie en toenemende kritiek op het regerende African National Congress.

De spreker van deze avond, Erik Andriessen, was onlangs samen met zijn vrouw in Zuid Afrika. Ze hebben veel plaatsen bezocht en u zult prachtige opnamen van de natuur zien. Maar ze hebben ook gepraat met allerlei Zuid Afrikanen, zwart en blank, waaronder oude vrienden, die zij kennen van de strijd tegen de Apartheid. Historie en politiek zullen dus ook veel aandacht krijgen.

U bent hartelijk welkom in Ons Huis, Dorpstraat te Almen, aanvang 19.30 uur.