Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Zwembad De Boskoele en

De Berkel klaar voor de start

Zwembad De Boskoele

ALMEN/GORSSEL – Met 7 graden op de thermometer, kun je je het nog niet voorstellen, maar over een maand gaan de zwembaden De Boskoele en De Berkel open.

Alle voorbereidingen op een mooi zwemseizoen zijn in volle gang, zo ook de voorverkoop van de zwemabonnementen voor het nieuwe seizoen.

 

Abonnement met korting in de voorverkoop

Op 23 april gaan de zwembaden in Gorssel en Almen open. Als je vóór 10 april een zwemabonnement koopt, ontvang je korting op een jeugd- of volwassenenabonnement en combi-abonnement. Een abonnement heb je er na 13 keer zwemmen al uit. Dat is niet zo moeilijk met de ruime openstelling die beide baden hanteren. Bestellen van een abonnement doe je via www.zwembaddeboskoele.nl voor het bad in Gorssel en via www.zwembaddeberkel.nl voor het bad in Almen. Ook als je niet zo vaak zwemt, is een abonnement handig en belangrijk als steun voor het zwembad. Het blijft tenslotte een belangrijke sport- en ontmoetingsplaats voor de inwoners van Gorssel en Almen. Een extra bonus is dat je met een abonnement het hele seizoen toegang hebt tot beide zwembaden.

 

Een zwemseizoen vol activiteiten

Als je een abonnement hebt, hebben de zwembaden ook nog vele activiteiten voor je in petto.

Zo kun je weer dauwzwemmen op Hemelvaartsdag in beide baden, mee doen aan de zwemvierdaagse in de Boskoele en zijn er het waterpolotoernooi, zwemwedstrijden, de Berkelmarathon in de Berkel en niet te vergeten de triatlons in Gorssel en Almen.

Daarnaast kun je in Almen met een kano, een waterfiets of SUP plank peddelen op de Berkel.

Voor degene die nog niet kunnen zwemmen of zich willen verbeteren, zijn er zwemlessen voor diploma A t/m Survivalzwemmen 1, 2 en 3. Voor volwassenen, die beter willen leren zwemmen of hun conditie willen verbeteren is er LadySwim en triatlonzwemmen. Evenals vorig jaar is er Aquagym dat in samenwerking met fysiotherapiepraktijk de Boer en de Jonge wordt gegeven in de Boskoele. En in Almen kun je behalve Aquagym ook nog aquajoggen. En bij heel mooi weer organiseren de zwembaden poolparty’s tot het donker wordt. Via facebook en de website worden bezoekers op de hoogte gehouden.

 

Zwembaden op orde

Maar voordat de eerste bezoeker een duik kan nemen, moet er nog heel wat gebeuren. In de eerste plaats moeten de baden schoongemaakt worden en ontdaan van alg, blaadjes en een verdronken kikker en muis. De installaties worden gecontroleerd en krijgen een grote beurt en ook de omgeving rondom het bad wordt weer zomer klaar gemaakt. Het vaste personeel en de vrijwilligers gaan aan de slag met hoge drukspuit, borstels en ook maaimachine, schoffel en hark komen tevoorschijn.

Voor werkzaamheden in de kassa/kiosk ruimte worden nog enthousiaste vrijwilligers gezocht om de bestaande groep met bekende gezichten aan te vullen. Contactgegevens kunt u vinden op de website.

Het belooft een mooi zwemseizoen te worden.