Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Midwinterhoornwandeling Landgoed Ampsen

AMPSEN – EXEL – Zondag 8 december wordt door de bewoners van Landgoed Ampsen en Exel-Tol de vijftiende Midwinterhoornwandeling over het Landgoed gehouden. Deelnemers hebben de keuze uit een route van 5 of 7,5 of 12 kilometer. De uitgezette routes laten fraaie delen van het landgoed zien. Zo voeren de routes onder andere langs het Kasteel Ampsen, authentieke boerenhoeven en door het Sterrebos. De 12 km route gaat deels over heidevelden waarbij met een beetje geluk moeflons kunnen worden gespot.Wandelaars kunnen tussen 10.30 en 13.30 uur inschrijven en starten bij Brasserie de Mölle, Oude Lochemseweg 4 in Exel. Tevens kan in de Mölle de sfeervolle creatieve kerstmarkt worden bezocht. De kerstmarkt is geopend van 10.30 uur tot 16.30 uur. Er is voldoende parkeergelegenheid direct in de buurt van de mölle. Volg hiervoor de borden. Vanaf Treinstation Lochem is het ca. 15 minuten lopen naar het startpunt.

Voor de wandeling van 2019 zal de Midwinterhoorngroep Lochem wederom haar medewerking verlenen. Onderweg zullen de wandelaars dan ook door de bijzondere klanken van de hoorns worden begeleid.

Op twee locaties staan vrijwilligers paraat om de wandelaars te voorzien van een hapje en een drankje. Hiervoor wordt een bescheiden bijdrage gevraagd, net als voor deelname aan de wandeling, te weten € 2,50 per persoon (kinderen tot 12 jaar gratis). Neem voldoende kleingeld mee, want pinnen is niet mogelijk.

Met de opbrengst wordt een nader te bepalen goed doel ondersteund

Dankzij het positieve saldo van de Midwinterhoornwandeling 2018 kon een cheque t.w.v. € 750,00 worden overhandigd aan woonzorgcentrum en verpleeghuis De Hoge Weide te Lochem. De Hoge Weide heeft de schenking gebruikt voor de aanschaf van een duofiets voor haar bewoners.

Dus…doe mee! Hoe meer wandelaars, hoe meer gezelligheid en des te meer geld naar een goed doel!

Voor verdere informatie zie www.midwinterhoornwandeling.eu; facebook: @MidwinterhoornwandelingAmpsen; Twitter: @MidwinterhoornA

(Foto: Henk Nieuwdorp.)