Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

0570 – 547871

Protestantse gemeente Bathmen-Okkenbroek

BATHMEN/OKKENBROEK – ‘Niet klagen maar dragen en bidden om kracht.’ Natuurlijk zijn er wijze, oude spreekwoorden. Maar deze maakt daar geen deel van uit. Want er kunnen hele goede redenen zijn om te klagen. Als je op je duim slaat en er wordt gezegd dat je niet mag klagen omdat je arm er niet af is, dan is dat waar én flauwekul: je duim blijft gewoon pijn doen.Dat ligt uiteraard anders als je over iets klaagt terwijl je er gewoon iets aan kunt doen. Stel, iemand gaat wandelen en heeft een paraplu bij zich. Het gaat regenen. Vervolgens klaagt die wandelaar erover dat hij nat regent – maar hij klapt z’n paraplu niet open. Dan is zijn geklaag natuurlijk flauwekul: had hij z’n paraplu opengeklapt, dan was hij droog gebleven!

Er zijn mensen die klagen dat ze nog nooit de dominee hebben gezien. En dat is eigenlijk best knap. Want alleen in Nederland lopen er een paar duizend dominees rond. Allemaal hebben ze telefoon. Je hoeft alleen maar één telefoontje te doen en die dominee komt van harte en met alle liefde op bezoek. Nu bestaat het bijna niet dat iemand geen telefoon heeft om te bellen, maar toch. In dat geval ga je op zondag naar de kerk en vraag je die dominee gewoon op de koffie: de agenda wordt dan meteen getrokken. In de Battumse Dorpskerk kan het zelfs nóg makkelijker: er liggen kaartjes waar je je naam op kunt schrijven en hup, voor je het weet staat de dominee bij je op de stoep.

Dus mocht je nog nooit de dominee hebben gezien: klagen helpt niks, bidden hoeft ook niet, gewoon bellen. Of zondag naar de kerk gaan natuurlijk, dat kan ook: om 10.00 uur begint de viering in de kerk aan het Kerkplein in Bathmen. Wel:kom!