Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

De 10e Brink tot Brinkloop;

een jubileum!

de-10e-brink-tot-brinkloop

DEVENTER/BATHMEN – Voor de 10e keer gaat de jaarlijkse Brink tot Brinkloop van start, mede mogelijk gemaakt door Deventer Extra en de Bathmense Krant. Aan het woord Peter Bakker, vanaf het eerste begin betrokken bij de organisatie hiervan. Over het ontstaan van het evenement en over de afgelopen tien jaar.

“Tien jaar geleden wilde de toenmalige burgemeester, de heer Van Lidth de Jeude, dat er een sportevenement zou komen om de gemeenten Bathmen en Deventer dichter bij elkaar te brengen in verband met de gemeentelijke herindeling. Hij benaderde daarvoor onze organisatie om mee te denken aan een sportevenement.”

 

“We zijn volwassener geworden”

“We kenden de Dam-tot-Damloop van Amsterdam en besloten, dat we zoiets wilden en de Brink tot Brinkloop was geboren. Het evenement is eigenlijk elk jaar hetzelfde gebleven. We zijn organisatorisch wel iets volwassener geworden, maar aan het evenement is weinig gewijzigd. En 8 januari gaat de 10e editie van start.”

“Het parcours is geijkt op precies tien kilometer, zodat het voor de fanatieke sporter een officieel parcours is, waarop ze bijvoorbeeld hun persoonlijke records kunnen verbeteren etc. Overigens zijn de meesten van onze deelnemers recreatieve lopers, maar het is mooi om te zien, dat zowel de fanatieke sporter als de recreant op een dag als deze samen het evenement tot zo’n succes maken!”

“Je kunt natuurlijk als individu meelopen, maar minstens zo leuk is de Bedrijvenloop. En leuk dagje uit met een team van collega’s, een sportieve prestatie neerzetten en tegelijkertijd reclame maken voor je bedrijf. Het bedrijfslogo komt bij ons op de site en achteraf krijg je als blijvende herinnering een mooie teamfoto gemaakt door Evert van de Worp.”

“We begonnen in het eerste jaar met zo’n 300 deelnemers, maar vorig jaar deden er al ongeveer 1500 mee. Voor deze aantallen gebruiken we tegenwoordig elektronische tijdwaarneming. Dat wil zeggen dat iedere deelnemer een chip in zijn startnummer heeft, zodat de tijd die hij of zij loopt ook exact wordt bijgehouden. Met 300 deelnemers konden we dat nog zelf, maar dat wordt met dit soort aantallen onmogelijk.”

 

Kinderen van Uganda

“Veel deelnemers doen een vrije gift voor ons goede doel. Dit doel is sinds 2011 het lokale initiatief ‘Kinderen van Uganda.’ Het inschrijfgeld wordt gebruikt voor het project ‘Child to Farmers’. Ugandese jongeren van rond de 15 jaar krijgen een kijkstage op boerderijen, zodat ze leren hoe ze als boer hun geld moeten verdienen. Deze beroepsgerichte training kost € 35,- per kind en in totaal hebben nu ruim 300 kinderen deze training gehad, mede dankzij de deelnemers van de Brink tot Brinkloop!”

 

Rabo Kidsrun

“Daarnaast is er de Rabo Kidsrun. Dit jaar is de 7e editie en ook dit initiatief ontstond uit het idee om kinderen meer te laten bewegen. De Rabo Kidsrun is een rondje door Bathmen, voor kinderen van basisscholen. Ook daar wordt heel enthousiast aan meegedaan en van het inschrijfgeld voor de kidsrun gaat 1 euro per deelnemer naar ons goede doel.”

 

 

 

“We hebben iets te vieren”

“De aankomende loop is de tiende, een jubileum inderdaad. De loop zal hetzelfde zijn en ook de organisatie blijft onveranderd, maar we zijn wel bezig om deze editie iets extra’s te geven in de vorm van een bijzondere persoon die het startschot zal laten klinken. We zijn er nog druk mee bezig, dus ik kan nog daar nog niets over zeggen. Dat blijft een verrassing.”

“Wel gaan we ervan uit dat we weer veel deelnemers krijgen die met veel plezier de Brink tot Brinkloop zullen lopen en als alles goed gaat kunnen we net als vorig jaar weer meer dan € 1450,- euro doneren aan Kinderen voor Uganda, zodat die weer kunnen zorgen dat tientallen jongeren goed getraind worden en niets tekort komen. Laten we er met zijn allen weer een fantastische dag van maken!”

Voor inschrijving ga naar: www.brinktotbrinkloop.nl