Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

De grootste…

Protestantse Gemeente Bathmen-Okkenbroek

BATHMEN-OKKENBROEK – Ondanks dat er steeds minder mensen naar de kerk gaan, is de kerk nog steeds de grootste vrijwilligersorganisatie ter wereld! Ook in Bathmen-Okkenbroek zetten honderden mensen zich in voor de kerk op tal van verschillende manieren. De een maait het gras, de ander legt bezoeken af, weer iemand anders doet de administratie, een vierde maakt de zondagse boekjes, iemand maakt de kerk schoon en nog weer iemand anders zorgt voor voedselpakketten: dit lijstje kan gemakkelijk eindeloos verder aangevuld worden.Als de kerk in onze samenleving wegvalt, pas dan zullen velen pas door krijgen wat de kerk allemaal doet in onze samenleving. Want de meeste vrijwilligers lopen niet te koop met wat zij doen. Eén ding staat als een paal boven water: de kerk bestaat uit actieve leden, zonder die actievelingen gaat de kerk dood.

Pinksteren is het feest waarop christenen in vuur en vlam, in beweging worden gezet. Zeggen een christen te zijn zonder dat dat gevolgen heeft, is onzin: hij of zij houdt zichzelf voor de gek.

Het is prachtig om mensen te ontmoeten die zich actief laten inspireren door hun christelijk geloof. Mensen op het wereldtoneel als Tony Blair, Angela Merkel en Barack Obama. Maar die actief gelovige mensen kun je ook zó ontmoeten op straat in Bathmen of Okkenbroek: doordeweeks en natuurlijk ook op zondag. Want zonder actief betrokken leden gaat de kerk vroeg of laat dicht, ook op zondag, ook in Bathmen en Okkenbroek. Maar, hoera!, komende zondag is er ‘gewoon’ – dus niet – een kerkdienst in de Battumse Dorpskerk aan het Kerkplein, die begint om 10.00 uur en iedereen is daarbij wel:kom!