Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

125 jaar Schildersbedrijf Bielderman in Bathmen

Bathmen – Op woensdag 13 maart brachten OnderhoudNL-voorzitter Henk den Boer en OnderhoudNL-directeur Okke Spruijt een bezoek aan Bathmen om Bielderman Schilders te feliciteren met hun 125-jarig jubileum. Het bedrijf is al sinds 1899 een begrip in Bathmen en omgeving. De afgevaardigden van de brancheorganisatie OnderhoudNL overhandigden de felicitaties, een oorkonde en het jubileum-beeldje aan John Bielderman.

Bij dit heugelijke moment waren naast John en zijn vrouw Ingrid, zijn ouders Gerard en Dinie en dochter Denise en kleindochter Lieke aanwezig. John: “Ik ben nu van de vierde generatie van de familie die in het bedrijf zit. Mijn vader heeft het bedrijf eind jaren 40 overgenomen en in 2001 heb ik het overgenomen van mijn vader. Volgens Den Boer en Spruijt is het vrij uitzonderlijk dat er familiebedrijven in onze branche al zo lang bestaan. Daarom kwamen ze ons dan ook eren met een bezoekje.”

OnderhoudNL
Okke Spruijt: “OnderhoudNL is sinds 1880 de branche-organisatie van aannemers in het onderhoud. Dat zijn schilders, restauratieschilders, industriële schilders, glaszetters, vastgoedonderhoudsbedrijven en totaal onderhoudsbedrijven. Het zijn bedrijven van zelfstandigen tot aan grote familiebedrijven met meer dan 200 man personeel. Bij elkaar heeft OnderhoudNL zo’n 1.600 lidbedrijven door heel Nederland met ca. 35.000 medewerkers. Veel bedrijven in deze sector zijn familiebedrijven, waarbij het vakmanschap van generatie op generatie zijn overgebracht. Bielderman is in 2024 samen met Wits uit Drachten één van de twee bedrijven in de sector die 125 jaar bestaan in 2024.”