Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

15 en 16 februari:

Carnaval in Bathmen

Kindercarnaval, biertapwedstrijden en Battummer van het jaar.

BATHMEN – Aankomend weekend is het carnaval. Dit feest wordt niet alleen in het zuiden gevierd, maar ook in Bathmen. Prins Hafkamp de eerste (Niek Hafkamp), met aan zijn zijde Adjudant “Swinkels” (Remi Winkels) hebben samen met de Raad van Elf een fantastisch programma opgezet.

Bathmen wordt omgetoverd tot het “Pompersgat”en in de zaal van residentie café De Brink is ’t het hele weekend één groot feest voor jong en oud. De Battumse Pompers vieren in Bathmen twee dagen carnaval, zondag 15 februari en maandag 16 februari en de andere dagen gaan ze gezellig op pad. Voor meer info, zie en like de Facebookpagina van de Battumse Pompers.

 

Zondag 15 februari: Kindercarnaval met “Meet en Greet Brandweerman Sam”

Zondagmiddag staat in het teken van de jeugdige carnavalsvierder en is al jaren een succes: et kindercarnaval. Zoals elk jaar is er een ballonnenclown, gratis schminken, gratis popcorn en een springkussen. Dit jaar hebben de Battumse Pompers wat extra’s, een “Meet en Greet met Brandweerman Sam. Daarnaast kiezen de prins en adjudant weer de best geklede jongen en het best geklede meisje en zij krijgen een foto op canvasdoek cadeau. Ook muziek mag niet ontbreken, vele nummers van K3 en overige bekende hits van Studio 100 komen voorbij op deze gezellige kindermiddag. Dit zijn nog maar enkele succesfacetten die ook dit jaar bijdragen aan een spetterende en knotsgekke middag speciaal voor de kleine carnavalsvierders! Aanvang is 15.00 uur.

 

Maandag 16 februari: Bejaardencarnaval

De maandag behoeft eigenlijk al geen introductie meer. Eerst gaan de prins, adjudant en de Raad van Elf naar het Dijkhuis om daar samen met de bejaarden carnaval te vieren. Onder muzikale begeleiding van duo TuBe gaan de Battumse Pompers in polonaise met de bewoners van het Dijkhuis.

 

Biertapwedstrijden met o.a. Hendrik Haverkamp in de jury

Vanaf 18.00 uur beginnen traditiegetrouw de jaarlijkse biertapwedstrijden bij residentie café De Brink. Wie tapt het mooiste, het snelste biertje en wie is het creatiefst? Al ruim 25 teams doen hier al aan mee. Een deskundige jury zal de verschillende teams beoordelen. Ook dit jaar zit er weer een bekende Nederlander in de jury. Naast vaste juryleden Jan Meikink en Silvia Braakhekke zal dit jaar ook Hendrik Haverkamp, bekend als podiumclown van Normaal en uiteraard zijn eigen band, “de Haverkampband”, in de jury plaatsnemen. Hendrik Haverkamp weet natuurlijk als geen ander hoe het is om bier te drinken en de Battumse Pompers zijn zeer vereerd met zijn deelname in de jury.

 

Battummer van het jaar 2015

Uiteraard zal deze op avond om 21.00 uur bekend worden gemaakt wie de nieuwe Battummer van het Jaar wordt. Wie heeft zich afgelopen jaar en de jaren ervoor zo hard ingezet voor de Bathmense gemeenschap dat hij/zij een eretitel verdient en wordt de opvolger/opvolgster van Dhr. Joop Mol? Benieuwd wie dit jaar met de eer mag gaan strijken? Kom langs bij de residentie van de Battumse Pompers.

Zowel op de zondag als de maandag is de entree gratis bij residentie De Brink. Het is nog nooit zo gezellig geweest in Bathmen!

 

Sleuteloverdracht

Naast deze eigen activiteiten is er natuurlijk nog een belangrijke gebeurtenis, de sleuteloverdracht van Bathmen. Op zaterdag 14 februari zal Prins Hafkamp de eerste (Niek Hafkamp), met aan zijn zijde Adjudant “Swinkels” (Remi Winkels) om 13.00 uur de sleutel van Bathmen in ontvangst nemen van burgemeester Heidema, om vervolgens op dinsdag 17 februari de sleutel weer in te leveren bij de burgemeester. Kortom, Prins Hafkamp de eerste zal het hele weekend over het “Pompersgat” waken, wat natuurlijk een feestgarantie is. Was het altijd maar zo gezellig!!

Kindercarnaval