Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

15 en 22 maart: Bathmense schoolhandbal kampioenschappen

BATHMEN – De eerste dag van het kampioenschap was bestemd voor de kinderen uit de groepen 5 en 6 van de 3 basisscholen in Bathmen. Ondanks dat dit voor veel kinderen hun eerste toernooi was kon je dit helemaal niet merken in het enthousiasme en inzet tijdens deze dag. In het veld werd er fanatiek, maar sportief gespeeld en op de tribunes werd met veel geluid goed aangemoedigd. Na de poulefase volgden de kruisfinales en uiteindelijk de grote finale.

Deze finale werd gewonnen door een team van de Rythmeen en wel de ‘de supergoede handballers’. Zij kregen van Janneke Markvoort, zij was dit jaar wederom een vaste kracht voor het leiden van de wedstrijden, de Janneke Markvoort bokaal uitgereikt. De fairplay prijs ging deze dag naar de Looschool. Voor het eerst dit jaar had deze bokaal de naam ‘Freek Leurink fair play bokaal’. Freek is al sinds 1985 betrokken bij ABS handbal en grondlegger van de schoolhandbal en de huidige commissieleden vonden dat Freek het verdiend had dat zijn naam werd verbonden aan een bokaal, aangezien Freek voorstander is van Fair Play is er voor deze naam gekozen. Ondanks dat zelf uitreiken niet lukte vandaag voor Freek was het heel fijn dat hij wel aanwezig kon zijn in de Uutvlog.
Op 22 maart ging het toernooi verder met de groepen 7 en 8 uit Bathmen. Nieuw dit jaar was dat bij alle groepen er nu gemengd gehandbald wordt. En ook nieuw dat de kinderen buiten het reguliere onderwijs, maar wel wonend in Bathmen dit jaar mee mochten doen.
De dag begon al vroeg, al ver voordat de schoolbel had geklonken. Doordat er meer teams meededen dan de eerste dag was er ook meer lawaai vanaf de tribunes. Coaches en teamleden konden elkaar soms niet eens verstaan. Na een spannende middag werd in er in de finale gestreden door 2 teams van de Dorpsschool en wel de Melvinnetjes tegen FC Kip. Een spannende finale die eindigde in een 1-0 winst voor de ‘Melvinnetjes’. Zij, maar ook de nummers 2 en 3, mogen Bathmen vertegenwoordigen op de regionale kampioenschappen op 24 mei in Raalte.
Marjolijn Jansen namens de organisatie: “Na 20 jaar schoolhandbal was het ook tijd voor nieuwe bekers. Zo konden we dit jaar de nummers 1,2 en 3 een beker meegeven die gehouden mag worden en naast de 2 nieuwe Fair play bekers ook nog 2 nieuwe wisselbekers. Alle bekers zijn mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van WijDeventer, waarvoor dank.”