Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Geluk wordt meer als je het deelt – ’t Dijkhuis

BATHMEN – Het is midden op de dag als ik ’t Dijkhuis binnenloop. Werkelijk, ik kijk mijn ogen uit. Wat een levendigheid. De baliemedewerksters dragen hun werk aan elkaar over, een aantal verzorgenden zit te lunchen, bij te praten en te lachen, directrice Jackie haalt koffie voor haar bezoek, knuffelt een loslopend hondje, twee frisgeknipte dames zitten naast elkaar onder de droogkap, in de keuken is veel beweging. En dat allemaal in één open ruimte. Gezelligheid op en top. Een heerlijke sfeer. Hier voel je nog eens extra dat dit echt een dijk van een huis is.Omdat ik mijn vrijwilligerswerk in de avond doe, heb ik deze bedrijvigheid overdag nog niet eerder meegemaakt. Ik inhaleer de sfeer dus goed, slenter wat rond, neem een paar foto’s voor komende blogs en plof uiteindelijk op een stoel. Zo meteen ga ik even bijkletsen met een oud-klasgenootje van me, die ik al 30 jaar niet gezien heb. Vandaag is zij samen met twee collega’s vanuit het Westen hier naar toe gekomen om een vrijwillige helpende hand te bieden. Super! Ben heel benieuwd of zij het werken hier vandaag ook als zo bijzonder ervaren.

Als ik zit te prutsen met het instellen van de Wifi-code, word ik lief geholpen door de dames aan een andere tafel naast mij. Als één van de dames mij bij naam noemt, schrik ik even. Ik verontschuldig mij dat ik haar niet zo snel herken. Nee, zegt zij vrolijk, je kent me ook niet, ik ken je van je blogs. Jeetje, wat leuk. Vooral als ik hierna nog van veel meer kanten te horen krijg dat ze van m’n verhalen genieten, dat ze herkenning vinden, dat ze zich echt een voorstelling kunnen maken van de beschreven situaties. Ik neem alle complimenten bescheiden en dankbaar in ontvangst. Wat een rijkdom. Natuurlijk vind ik het vrijwilligerswerk op zich al prachtig om te doen, daarnaast geniet ik van het schrijven en tot slot voelt het krijgen van de complimenten als een kers op de taart. Wat een geluk.

Tegelijkertijd besef ik heel goed dat er naast mij heel veel mensen zijn die vrijwilligerswerk op ’t Dijkhuis doen. Zoveel vrijwilligers die zich inzetten voor de bewoners. Sommige mensen zelfs al jaren, of veel vaker, en sommige op de achtergrond. Deze mensen schrijven niet allemaal blogs en krijgen dus wellicht minder vaak een berg positieve feedback over zich heen gegoten.

Dus… ontvang ik de complimenten heel graag met open armen … en deel ze daarna met liefde weer met een ieder die zijn of haar steen bijdraagt aan het o zo mooie Dijkhuis. Teamwork.

 

Nathalie Steffens.

 

Ook interesse in vrijwilligerswerk bij ’t Dijkhuis: info@hetdijkhuis.nl t.a.v. Jackie van Beek