Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Beste Noabers van ‘t Dijkhuis in Bathmen

BATHMEN – Geweldig nieuws: het aanleggen van de belevingstuin bij woon- , zorg- en dienstencentrum ‘t Dijkhuis gaat van start! De binnentuin aan de kant van de Polakstraat gaat helemaal op z’n kop en wordt een prachtige beleeftuin voor de bewoners. Maar ook voor de inwoners van Bathmen is daar veel te beleven.De eerste ideeën stammen al uit mei 2018. Maar nu is alles klaar om de tuin, volgens ontwerp van Irma Reinders (Consulente-d’Interni), te kunnen realiseren.

 

Hoe ziet de tuin eruit?

Het wordt een prachtige tuin met veel afwisseling. Zo krijgt de tuin een mooie, nieuwe ‘zonnige’ boom voor de noodzakelijke schaduw en de reeds gekapte boom wordt omgevormd tot een paar mooie bankjes die in de nieuwe beleeftuin geplaatst zullen worden. Daarnaast komt er een leuke muziektol voor wat bekende deuntjes op en rondom de nieuwe terrassen. Er komt een nieuwe volière, maar wel met de als van ouds gezellig kwetterende vogels, een waterbol die heerlijk rustgevend zal klateren en een werkkast vol met het tuingereedschap van vroeger, maar dat natuurlijk nog steeds bruikbaar is.

 

Composteren en pompen

Ook komt er een bladkorf voor het composteren van blad, zodat ter plaatse weer compost gemaakt kan worden en er worden verhoogde kweektafels geplaatst om kruiden en groenten op te kweken. Die kunnen dan binnen gebruikt worden als er samen gekookt wordt. Een echte oude handpomp mag niet ontbreken, zodat de bewoners, net als in vroegere jaren, zelf grondwater op kunnen pompen en plantjes water kunnen gegeven. Dit alles – en nog veel meer- is straks te zien langs leuke slingerende paadjes door een weelderige tuin waarin je kunt kijken, ruiken, proeven en voelen. Dit alles aangevuld met allerlei leuke details, zoals beelden, vogelhuisjes, een insectenhotel en nog veel meer. Kortom: het wordt een echte beleeftuin.

 

Hulp gevraagd!

Door de grote inzet vanuit Rotaryclub Bathmen – De Schipbeek is er al veel geld en materiaal in natura opgehaald tijdens de actie ‘Ducks4tDijkhuis’ in mei 2018. De Provincie Overijssel heeft dat bedrag nog aangevuld met als resultaat dat er nu begonnen kan worden. Er is echter wel hulp nodig van vrijwilligers om dit project als een echt Bathmens Naoberproject te kunnen uitvoeren. De schatting is dat er zo’n zes zaterdagen nodig zijn om met vrijwilligers alles op te ruimen en in te richten. Natuurlijk worden diverse werkzaamheden aan professionals overgelaten. Zij doen dat op de tussenliggende werkdagen.

 

Help en tover de oude tuin om in een beleeftuin!

Beste Bathmenaren, willen jullie helpen om de oude tuin om te toveren in een echte beleeftuin? Kom dan één of meer zaterdagen klussen in een ontspannen ambiance. Er wordt voor het noodzakelijke gereedschap gezorgd als jullie voor de handjes zorgen. Gewoon een dagje lekker samen klussen en neem gerust de kinderen mee! Zij kunnen op een speelse wijze gewoon meehelpen. Zo’n klusdag moet een feestje zijn voor iedereen. Daarom zorgt ‘t Dijkhuis voor de inwendige mens; dat hoort ook bij Naoberschap.

Op de volgende dagen wil men graag aan de slag (datumaanpassingen vanwege weer en vorderingen voorbehouden):

01 februari, 08 februari en 15 februari om de tuin te ontruimen.

29 februari, 14 maart en 21 maart om de tuin op te bouwen en in te richten.

Op deze manier kan er voor de oudere medebewoners van het dorp een prachtige beleeftuin gecreëerd worden waar zij zich helemaal in thuis voelen alsof het hun eigen tuin van vroeger is! En laten we wel zijn, zij genieten, jullie genieten! Zo’n mooie voorziening als ‘t Dijkhuis, dat is Bathmens trots! U komt toch ook?!

Wil je de beschikbaarheid opgeven of zijn er nog vragen, mail naar: belevingstuin@hetdijkhuis.nl Graag naam, telefoonnummer en mailadres doorgeven en s.v.p. aangeven welke datum je voorkeur heeft. Ben je ergens erg goed in, laat het dan weten! Men houdt daar graag rekening mee. De werkgroep Belevingstuin ‘t Dijkhuis maakt een planning om de werkzaamheden een beetje evenredig te kunnen verdelen en bericht je dan op tijd.

De werkgroep, Belevingstuin ‘t Dijkhuis ziet je graag op een van de Noaberdagen in de Belevingstuin van ’t Dijkhuis.