Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Geslaagd feest bij 40-jarige Wereldwinkel Bathmen


BATHMEN – Met een prachtige dag vierde Wereldwinkel Bathmen afgelopen zaterdag haar 40-jarig bestaan. Dankzij de vele bezoekers was het gezellig druk. Loco-burgemeester Liesbeth Grijsen feliciteerde namens de gemeente de Wereldwinkel met deze mijlpaal en sprak haar waardering uit voor de inzet van de vele vrijwilligers voor eerlijke en duurzame handel. Daarna onthulde zij het nieuwe logo van Wereldwinkel Bathmen.

Buiten de winkel waren enkele zitjes ingericht, waar men kon genieten van een cappuccino of espresso. Een heuse barista verzorgde deze (h)eerlijke koffie, gezet met de Cafe d’Origin bonen die door de wereldwinkel worden verkocht. De wereldwinkel en de bibliotheek hadden kramen opgesteld en er waren diverse kortingsacties.

Liesbeth Grijsen vertelde dat de gemeente de 17 Globals Goals nastreeft. Deze duurzame doelstellingen zijn gericht op onder ander het bestrijden van armoede en zorgen voor goed onderwijs voor iedereen. Juist initiatieven zoals de Wereldwinkel dragen hier concreet aan bij. En, zo vertelde ze, vanwege de doelstelling en de verhalen achter de producten is de Wereldwinkel Bathmen misschien wel de mooiste cadeauwinkel van Deventer!

Met het nieuwe logo wil Wereldwinkel Bathmen laten zien dat de fairtrade producten ook duurzame producten zijn. Door het kopen van fairtrade producten ontvangen de makers een eerlijke prijs. Dat is belangrijk om een leefbaar inkomen te hebben plus de investeringen te doen die nodig zijn om producten te leveren die voldoen aan de ‘westerse duurzame normen’.

Onder de klanken van prachtige Senegalese en West-Afrikaanse muziek door de band Afro Mix werd door veel bezoekers de winkel bezocht en koffie geproefd.