Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

‘Boode is niet verkocht!’

BATHMEN – Daags na de laatste coronapersconferentie, waar versoepelingen voor diverse sectoren werden bekendgemaakt, sprak de redactie van de Bathmense Krant met Michiel Bouwens, eigenaar van Boode en voorzitter van de Stichting tot behoud van de Bathmense Kermis.

Michiel: “Het is natuurlijk erg zuur voor de horeca in Bathmen dat we nog steeds niet op volle kracht open kunnen. We zitten met smart te wachten op het moment dat we weer open mogen en ons kunnen houden aan de belofte die we deden toen we in 2019 Boode overnamen: het karakter van het bedrijf behouden en het bestaande concept met veel enthousiasme doorzetten. Na een vliegende start van bijna zeven maanden kwam corona om de hoek kijken en werd een normale bedrijfvoering nagenoeg onmogelijk. Net als alle horeca moest er worden omgeschakeld in een zogeheten ‘overleefstand’. En dat is om allerlei redenen geen gemakkelijk taak. Nu, ruim 2 jaar later, zitten wij met zijn allen nog steeds in een situatie die niemand had kunnen voorzien.”

Toekomst
Het is nu wachten of het kabinet volgende week de horeca ook weer ruimte gaat geven. Michiel: “Zodra we weer normaal kunnen draaien gaan we het liefst weer van start om alles zo snel mogelijk weer op het oude pijl te krijgen. We staan te trappelen om te beginnen, echter gaan we pas weer open als dat volledig kan, dus ook voor feesten en partijen en niet enkel en alleen De Brasserie. We staan we ook voor nieuwe uitdagingen die het niet makkelijker maken. Door de coronacrisis is het voor horecabedrijven steeds lastiger geworden om personeel te vinden en te behouden. Ook daar ontkomen wij niet aan. Veel koks en bedienend personeel hebben in coronatijd hun heil elders gezocht, dus de vijver waarin we vissen is behoorlijk leeg aan het raken. Ook op dit moment zijn we op zoek naar goede koks en leuke gastheren en gastvrouwen.”
Een andere beer op de weg zijn de hardnekkige geruchten die in Bathmen en omstreken de ronde gaan. Ook bij de redactie zijn dergelijke geruchten binnengekomen. Michiel: “Ja dat klopt, ook wij, Daniellle en ik, worden er regelmatig mee geconfronteerd. En die geruchten zijn enorm frustrerend en vervelend. Voor ons privé, maar ook zakelijk. De meest fantasierijke roddels komen voorbij: van dat we Boode verkocht zouden hebben, alle medewerkers zouden zijn ontslagen, Boode zou worden gesloopt en plaatsmaken voor appartementen of een hotel tot, en dat vind ik wel heel vervelend, Daniëlle en ik uit elkaar zouden zijn. Zelf weten we natuurlijk wel beter, de roddels zijn absoluut niet waar, Boode is niet verkocht en Danielle en ik zijn zeker niet uit elkaar! Leuk is het niet, sterker nog, dergelijke geruchten schaden onze bedrijfsvoering. Mensen die bijvoorbeeld overwegen om een bruiloft bij ons te houden denken nu misschien wel twee keer na om dat bij ons te doen gezien de ‘zogenaamde onzekere’ toekomst van ons bedrijf. Gelukkig horen we ook dat iedereen het heel jammer zou vinden als Boode uit Bathmen zou verdwijnen. Boode is een zeer sterk merk, ook voor Bathmen. Het is voor iedereen belangrijk, inwoners en ondernemers van Bathmen, dat we elkaar zoveel mogelijk helpen. Stop dus met het verspreiden van onzinnige roddels en koop, eet en feest vooral lokaal, hiermee houden we met z’n allen Bathmen, ook in de toekomst, bruisend en levendig!”

Bathmense Kermis
Op de vraag hoe hij de kansen ziet dat we met z’n allen weer kunnen genieten van de Bathmense Kermis antwoordt Michiel: “Na de overname van Boode ben ik meteen gebombardeerd tot voorzitter van de Stichting. Een hele eer om dat te doen. De Bathmense Kermis is een traditie die tot ver in de omtrek tot de verbeelding spreekt. Helaas heb ik in mij functie slechts één keer de kermis meegemaakt. De laatste twee edities konden tot onze grote spijt geen doorgang vinden. We hebben op dit moment een zeer ruim bezet bestuur. Michel van Velsen en Robert Scholten zouden gaan afbouwen en hun plaatvervangers, Mark van Gorssel en Dirkjan Olthoff, namen al deel aan de vergaderingen. Ook Petra Ensing is toegetreden tot het bestuur. Met z’n allen hebben we de laatste twee jaar alles op alles gezet om op een verantwoorde manier, zowel coronatechnisch als financieel, een Bathmense Kermis te organiseren. Dat is helaas, door telkens wisselende regels, niet gelukt. Ook voor dit jaar is het weer koffiedik kijken, maar we gaan als bestuur met veel passie en positiviteit tot het uiterste om dit jaar weer een Bathmense Kermis te kunnen aankondigen!”