Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

26e editie van de Schipbeek Survivalrun op 15 april

BATHMEN – De Schipbeek Survivalrun van Bathmen wordt dit jaar voor de 26e keer gehouden en wel op zondag 15 april. Net als vorig jaar zal de start en finish plaatsvinden op de Brink in Bathmen. Boode in Bathmen zal weer dienst doen voor de aanmelding van de sporters en de vrijwilligers.Bij een survivalrun moeten de deelnemers door akkers, sloten en bos rond en door de Schipbeek en door Bathmen. Onderweg zijn er hindernissen die overwonnen moeten worden. Deze zijn opgebouwd uit klimnetten en touwbanen en in tegenstelling tot de populaire obstacle runs onderscheidt de survivalsport zich door de veelheid van de hindernissen en de klimtechnieken die daarvoor noodzakelijk zijn.

 

Nieuw: 18 km met 62 hindernissen!

Dit jaar is er voor het eerst een wedstrijd georganiseerd in het klassement voor de langste afstand. Het gaat hier om een afstand van 18 km waarbij de atleten onderweg 62 hindernissen tegenkomen. Hieraan doen getrainde atleten mee met een wedstrijdlicentie. Het verste punt van dit traject is ten oosten van Bathmen waar de Schipbeek de provinciegrens met Gelderland raakt. Ook wordt onderweg de trainingslocatie van de Survivalvereniging Bathmen getrotseerd waar gebruik wordt gemaakt van enkele pittige hindernissen.

 

Middellange en kortere afstanden

Naast de wedstrijd voor de lange survivalrun is er een wedstrijd op de middellange afstand en enkele recreatieve kortere afstanden die ook als koppel gelopen kan worden. De koppels lopen met hetzelfde startnummer en mogen elkaar helpen in de hindernissen.

’s Middags starten de deelnemers op de kortste afstand waar veel jeugd en onervaren atleten aan mee doen. Op die manier is de Schipbeeksurvivalrun voor zowel de ver gevorderde atleet als ook beginners en jeugd toegankelijk. Op de korte afstand van de middag wordt er voornamelijk gelopen door deelnemers uit de nabije omgeving. In totaal doen er op de dag zo’n 1200 deelnemers mee.

 

Vrijwilligers

Om er op toe te zien dat alle deelnemers de 62 hindernissen goed volbrengen zijn er net als ieder jaar veel vrijwilligers nodig. Het grote aantal vrijwilligers maakt het succes van de ruim 1200 deelnemers en de toeschouwers tot een fantastische dag. Heb je zin om mee te helpen? Men kan je hulp goed gebruiken. Wil je hierover meer informatie stuur dan een mail naar vrijwilliger@schipbeeksurvival.nl

Voor het bouwen van het parcours wordt er al enkele weken voorafgaand aan de run begonnen. Veel hindernis bouwers komen voort uit de survivalvereniging van Bathmen. Deze vereniging die iedere zondagochtend traint op eigen trainingslocatie telt ondertussen 130 leden. Voor meer informatie over de survivalrun of de survivalvereniging kijk op www.schipbeeksurvivalrun.nl