Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

350.000 mensen met een visuele beperking in Nederland

Word collectant voor blinde en slechtziende mensen

BATHMEN – Als je (bijna) niets kunt zien, heeft dat ingrijpende gevolgen. Informatie opzoeken op internet, reizen met de trein of de weg vinden in een gebouw: voor mensen met een visuele beperking is dit zonder steun of hulpmiddelen echt een probleem.

Waarom een collecte?

Bartiméus Sonneheerdt zet zich sinds 1915 in voor blinde en slechtziende mensen. Om geld in te zamelen houden zij jaarlijks een landelijke huis-aan-huiscollecte. Dit jaar is de collecte in Bathmen van 26 t/m 31oktober. De opbrengst wordt besteed aan projecten voor blinde en slechtziende kinderen. U kunt denken aan onderzoek naar erfelijke oorzaken van oogaandoeningen, aangepast lesmateriaal of slimme hulpmiddelen.

Ambassadeur, tv-presentator Bert van Leeuwen: “Zij hebben onze hulp hard nodig, om net als ieder ander kind te kunnen leren, spelen en sporten. Tachtig procent van de informatie die je binnenkrijgt, komt binnen via je ogen, stel je voor dat je dat moet missen… Dat maakt concrete hulp zo belangrijk en daarvoor maakt Bartiméus Sonneheerdt zich sterk.”

 

Vrijwilligers gezocht!

Alle vrijwilligers voor de collecte zijn van harte welkom. Collecteren is enorm dankbaar werk en het kost u eens per jaar slechts twee à drie uurtjes. Met een klein beetje van uw tijd maakt u het verschil voor blinde en slechtziende mensen.

 

Meld u vandaag nog aan

Wilt u collecteren of de collecte organiseren in uw woonplaats of Bartiméus Sonneheerdt op een andere manier steunen? U kunt zich direct aanmelden bij Anja Brinkman, tel.0570-654948. Hartelijk dank voor uw inzet!

Meer informatie: steunBartimeus.nl