Bathmensekrant.nl is een uitgave van Artzet Media en heeft als doelstelling het dagelijks nieuws uit het verspreidingsgebied van de Bathmense Krant te brengen in de vorm van een online krant.

Aan tafel met je schoonmoeder, hoe doe je dat?

Door Evert van de Weg.

BATHMEN – Zijn het nou een paar psychologen of toch cabaretiers? Op 6 april komen Jeroen Stek en Ton Kemp, samen het duo Mens2 Producties vormend, in Cultuurhuus Braakhekke een humorvolle voorstelling geven met een toch diepere ondertoon. Allebei zijn ze als coach, therapeut, maar ook als acteur bezig met de vraag: ,,Wat maakt een leven goed?’’Jeroen Stek is daarnaast ook nog als relatietherapeut bij RTL4 werkzaam. Samen zoeken ze in den lande al enkele seizoenen de podia op om hun boodschappen bij veel mensen over te brengen. Zelf zeggen ze: ,,We zijn gedreven mensen die de nieuwste psychologische kennis op theatrale wijze voor een breed publiek over het voetlicht brengen.’’ Ze vertalen de uitkomst van wetenschappelijk onderzoek naar Geluk naar de praktijk van alledag.

‘’Kijk eens naar wat Harvard University onderzoeker en psychiater Robert Waldinger er van zegt na zijn langlopende onderzoek naar geluk. Velen denken dat roem en geld zorgen voor geluk en tevredenheid, maar het blijkt echt anders te zijn.’’

Als praktijkvoorbeeld nemen ze ons mee in de perikelen rond een diner, nog in kerstsfeer, met schoonmoeder in de hoofdrol. Hoe gaan andere familieleden daarmee om?

Jeroen Stek en Ton Kemp laten in hun humoristische voorstelling allerlei manieren zien om met dat soort situaties om te gaan en hoe je dan vele misverstanden en eventuele irritaties kunt vermijden. Of dat dan per se het recept is voor maximale gezelligheid moeten we nog maar zien….. Wat de heren brengen is eigenlijk pure psychologische kennis, die ze met passie op een humoristische manier op het toneel zetten. Hun advies: ‘’Probeer het daarna gewoon, ga ‘’Aan tafel met je schoonmoeder.’’

Meer informatie en kaartverkoop voor deze voorstelling op www.cultuurhuusbraakhekke.nl