Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Aarnink sterk op clubkampioen-

schap Rijvereniging Bathmen

V.l.n.r. Kess Aarnink, Debbie van Weert, Linda Hazelhekke-Zomer en Jaylee van Keulen.

BATHMEN – Zondag 11 februari stond in het teken van de strijd om de kampioenstitels bij Rijvereniging Bathmen. Er werd met het mes tussen de tanden gereden en dit leidde tot mooie resultaten.

Ook dit jaar werd er gestreden om de vier te verdelen kampioenstitels: het dressuurkampioenschap, springkampioenschap, allround kampioenschap en de Jonge Talentenprijs. Naast deze titels kon er ook worden gereden voor individuele prijzen. Deze waren beschikbaar gesteld door LC Horseware uit Holten. De individuele dressuur werd gewonnen door Linda Hazelhekke-Zomer met de jonge Joy Story. Jurylid Poll beoordeelde deze combinatie met hoge punten vanwege de eenheid die de combinatie uitstraalde en de precisie waarmee de proef werd gereden. Volgprijzen waren er voor Kess Aarnink, Stefan Hazelhekke, Anouk Bergman, Jikke Pot en Michelle Brinkman.

Daarna kon er worden overgegaan tot het spannendste moment van de dag: de verdeling van de kampioenstitels. Het springkampioenschap werd overtuigend gewonnen door Debbie van Weert met haar paard Deux. Van Weert was zowel in het klassieke parcours als in de barrage snel en secuur, wat haar de springbeker opleverde. Jurylid Slijkhuis was onder de indruk van de combinatie en beoordeelde hen als terechte winnaars.

De dressuurkampioen kwam niet uit een heel onverwachte hoek. Linda Hazelhekke-Zomer wist namelijk niet alleen in de individuele dressuur te winnen, maar bleek voor het dressuurkampioenschap ook niet te kloppen. Ook echtgenoot Stefan Hazelhekke moest zijn meerdere erkennen in zijn vrouw en belandde op een tweede plek.

De Jonge Talentenprijs werd gewonnen door de 5-jarige Jaylee van Keulen met haar pony Ilvy. Jaylee had een prachtige Spaanse jurk aangetrokken en had haar pony opgetuigd als een eenhoorn. Niets was aan het toeval overgelaten om de Jonge Talentenprijs in de wacht te slepen. Van Keulen nam de beker en bijpassende prijs in ontvangst zoals een ware kampioen, dat betaamd: met trots en een grote glimlach.

Voor de titel ‘Allround Kampioen’ werd er gestreden. De 13- jarige Kess Aarnink liet met haar C-pony Eikelhorst’s Sandy zien dat je niet groot hoeft te zijn om grote dingen te kunnen doen. Aarnink liet zien een veelzijdige ruiter te zijn die zowel in de dressuur als in de springring concurrentie vormt voor haar mededeelnemers. Met het verdelen van het laatste kampioenschap kwam er een eind aan het clubkampioenschap 2018 en aan een gezellige dag met talentvolle combinaties!