Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

ABS Dames 1 Handbal zet belangrijke stap richting kampioenschap

KLARENBEEK – Afgelopen zondag stond de belangrijke uitwedstrijd van Dames 1 tegen Klarenbeek 1 op het programma. ABS reisde met een goed gevoel af naar Klarenbeek wetende dat directe concurrent, het tweede team van Wijhe ’92, zaterdagavond had verloren van nummer drie Holten 1 (25-30). Leidster Trudy Stegink was echter toch nog wel wat zenuwachtig, want ze was de tas met de zwart-witte shirts vergeten. Daarom speelde ABS in de prachtige oranjezwarte outfit. Je zou haast overwegen om als ABS een wijziging van de clubkleuren aan te vragen, maar het is bekend dat dat vloeken in de kerk is.Klarenbeek startte in de prachtige voortvarend en met enkele mooi uitgespeelde aanvallen namen ze licht afstand van ABS. Dames 1 dacht echter: “Dit gaat ons niet gebeuren. Koste wat kost gaan wij hier winnen.” Met veel strijd en passie werd de achterstand klein gehouden en ging ABS de rust in met een 13-12 achterstand. Het volop aanwezige ABS-publiek was tijdens de rust vol vertrouwen en ging ervan uit dat ABS de 2 punten alsnog mee naar Bathmen zou nemen.

Bij de stand 16-16 kwam wat het ABS-publiek betreft het hoogtepunt van de wedstrijd. Hilde in ’t Hof legde aan voor haar zoveelste strafworp. De keeper had al enkele kanonskogels om de oren gehad en stapte bij deze 7-meter wat meer naar voren om Hilde uit haar concentratie te brengen. Het tegendeel gebeurde. Met een fantastische lob scoorde ze de 16-17 en het zelfvertrouwen bij ABS nam duidelijk toe. Elke speelster was in vorm en voerde haar opdracht uit: ballen tegenhouden, goed verdedigen, het spel verdelen en fraai scoren.

Na driekwart wedstrijd was de tussenstand 20-24 en het leek erop dat ABS in veilige haven was. Dat was ook inderdaad het geval, hoewel Klarenbeek een erg leuke ploeg heeft en nog enkele fraaie goals scoorde. Na een spannende en aantrekkelijke wedstrijd zegevierde ABS uiteindelijk met 22-27.

Met nog vier wedstrijden te spelen heeft ABS 5 verliespunten minder dan Wijhe ’92 en 6 verliespunten minder dan Holten. Ook de jeugdteams A1 en B1 liggen nog steeds op kampioenskoers. Dit handbalseizoen kan hele mooi worden voor ABS, maar te vroeg juichen is gevaarlijk. Het moet allemaal nog wel gaan gebeuren. Heel ABS-Handbal heeft echter veel vertrouwen in een goede afloop.

De komende twee weken speelt Dames 1 niet vanwege de voorjaarsvakantie. Op zondag 1 maart staat de thuiswedstrijd tegen het tweede team van Lettele op het programma (12.15 uur). Wederom een belangrijke wedstrijd met hopelijk veel publiek.