Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

ABS Handbal Dames 1 kan zondag 8 maart kampioen worden!

BATHMEN – Afgelopen zondag stond de belangrijke streekderby van Dames 1 tegen Lettele 2, de nummer vier van de competitie, op het programma. Bij winst zou Dames 1 op zondag 8 maart kampioen kunnen worden.De wedstrijd startte voor ABS moeizaam. Lettele 2 kwam prima uit de startblokken en maakte het Dames 1 ontzettend lastig. Mede door uitstekend keeperswerk van de goalie van Lettele liepen ze geleidelijk aan uit naar een tussenstand van 3-6. ABS had mogelijk toch last van kampioensstress en spanning. Dames 1 herstelde zich echter langzaamaan wat resulteerde in een ruststand van 12-12.

Lettele bleef echter prima tegenstand bieden en scoorde onder andere met een fantastische lob: 21-21. Er moest bij Dames 1 echt een tandje bij om de overwinning alsnog uit het vuur te slepen. Het team richtte zich gelukkig op en mede door de breedte van de selectie werd geleidelijk aan iets afstand genomen: 29-25. Dit was onder andere het gevolg van prima keeperswerk van tweede keepster Caya Jonker en enkele prima aanvallen met Kim Veenstra als uitstekende afmaakster. Na een spannende en aantrekkelijke wedstrijd zegevierde ABS uiteindelijk met 32-27.

Met deze uitslag was René ten Cate, partner van ABS-speelster Danique Prins, erg blij. Er was namelijk een nieuw spelelement geïntroduceerd bij deze wedstrijd. Je kon de einduitslag van de wedstrijd raden en daarmee een dinerbon winnen van 25 euro. René zat met zijn voorspelling 32-28 het dichtste bij de einduitslag en was de gelukkige winnaar van de dinerbon.

Door deze overwinning speelt Dames 1 op zondag 8 maart thuis tegen Zwolle 2 de kampioenswedstrijd om 12.15 uur. Bij winst promoveert Dames 1 naar de aantrekkelijke eerste klasse met veel streekderby’s op het programma. Kom de dames dan ook zondag aanmoedigen! Bij winst is er van 16.15 uur tot 17.30 uur een receptie in de kantine van sporthal De Uutvlog om de dames te feliciteren. Iedereen die ABS-handbal een warm hart toedraagt is hierbij van harte welkom!