ABS terug aan kop!

BATHMEN – ABS heeft onder lastige omstandigheden, stormachtige wind en een moeilijk bespeelbaar grasveld, een overwinning behaald op het Deventer DAVO. Na een 2-1 ruststand werd uiteindelijk een regelmatige 4-1 overwinning behaald. Prettig na afloop was te horen dat concurrent Holten thuis verloor van SV Zwolle (1-4), waardoor de koppositie weer in handen is van ABS.De start van de wedstrijd was goed aan de kant van ABS. Yannick Duteweert, na goed voorbereidend werk van Jasper Broekhuis, en een fantastische aanval bekroond door Youri Meijer, zorgden al in de 16e minuut voor een fraaie 2-0 voorsprong. Een derde goal werd afgekeurd, maar in de laatste 20 minuten voor de rust was de thuisploeg niet bij de les. Aan de bal werd het minder, de duels werden verloren en DAVO wist nog voor de rust terug te komen in de wedstrijd door een doelpunt van Wesley Willems (2-1).

Direct na rust nam ABS weer het initiatief, miste aanvankelijk een aantal opgelegde kansen, maar besliste in de 61e minuut de wedstrijd door een strafschop van Jasper Broekhuis (3-1).

Dezelfde Jasper Broekhuis zorgde in de 67e minuut, na prima voorbereidend werk van Rens Kolkman, Youri Meijer en Stef Willemsen, voor een prachtige 4-1. ABS bleef kansen uitspelen, echter in de stand kwam geen verandering.