Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Actie Kerkbalans: “Samen geven we door”

BATHMEN – De jaarlijkse actieperiode van Actie Kerkbalans is deze week van start gegaan. Door het hele land gaan overal vrijwilligers op pad en vragen de leden om een steentje bij te dragen aan de plaatselijke kerk. Zo ook in de Protestantse Gemeente Bathmen-Okkenbroek waar voor een specifiek thema is gekozen met als thema ‘Samen geven we door’.

“We hebben in de kerk een Verhaal waaruit we putten. Een Verhaal dat ons is doorgegeven vanuit eerdere generaties. In dat Verhaal zoeken we inspiratie voor ons eigen leven, voor ons eigen verhaal. Vragen komen daarbij naar voren als ‘wat vind ik echt belangrijk in het leven’ en ‘wat beteken ik voor mijn medemens’ en ‘wat betekent de medemens voor mij’? Dat is een ontdekkingstocht waar je een heel leven lang mee bezig mag zijn. Niet in je eentje maar met elkaar. We mogen het samen doen. In de kerk, in het dorp.
De bijdragen van de leden wordt gebruikt voor omzien naar elkaar (pastoraat), voor de zeer veelzijdige activiteiten zoals bijzondere online-uitzendingen, voor de kosten van de kerkgebouwen, pastorieën, salarissen maar ook voor maatschappelijke projecten en nog veel meer. Voor alles wat nodig is voor een levende en vitale kerkelijke gemeente. Zo kunnen we van betekenis zijn en blijven voor de mensen in onze dorpen Okkenbroek en Bathmen.

De Kerkrentmeesters hebben namens de kerken in Bathmen en Okkenbroek daarom een duidelijk verzoek: Vul het toezeggingsformulier ruimhartig in. Ruimhartig, zodat ons professionele team zich door u ondersteund weet. Ruimhartig, zodat we samen aan de slag kunnen. Ruimhartig, zodat de kerk het hart van beide dorpen kan blijven. Dat willen we doorgeven. Samen”, aldus een woordvoerder van de Protestantse Gemeente Bathmen-Okkenbroek.