Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Actie voor de Maleku school tijdens de Lentemarkt Bathmen

Actie voor de Maleku

BATHMEN – Op maandag 18 april troffen een zware storm en slagregens Kibinge in Uganda. In het bijzonder werd de Maleku school getroffen, tijdens de lestijd. Drie klaslokalen en een lerarenkamer zijn door de storm geheel weggevaagd. Het waren de klassen van de jongste kinderen. De meeste kinderen konden op tijd wegkomen. Eén meisje van 5 raakte gewond door het vallend puin.

Meteen is begonnen met het ruimen van puin. Schoolkinderen helpen mee. Voor de herbouw is een plan gemaakt. Dit vraagt om een investering die boven de mogelijkheden ligt van de ouders. Het gaat maar liefst om € 17.000,- om de drie lokalen en de lerarenkamer weer op te bouwen.

Stichting Kinderen van Uganda staat op 5 mei op de Lentemarkt in Bathmen met een kraam. Naast verkoopartikelen en informatie over Uganda, kunt u uw spreekwoordelijke steentje bijdragen aan de wederopbouw van de Maleku school. Dit stellen de kinderen van de Maleku school enorm op prijs. Samen kunnen we een begin maken. Helpt u mee? Meer informatie vindt u op www.kinderenvanuganda.nl