Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Actie bij de Wereldwinkel Bathmen: win een culinair pakket

BATHMEN – Bij aankoop van rijst- en woksauzen van Fair Trade Original bij de Wereldwinkel Bathmen ontvangt u een actiekaartje. Lever het ingevulde actiekaartje in bij de kassa en maak kans op een culinair pakket ter waarde van 40 euro!Daarnaast ontvangt u 20 % korting op deze rijst- en woksauzen. Wacht niet te lang en loop snel binnen; de actie loopt tot 6 februari.

 

De wereld van Khun Wilawan.

De biologische Pandanrijst van Fair Trade Original komt uit Thailand en heeft een mooie, lange witte korrel. De rijstplantjes worden niet per bundel, maar per stuk geplant. Dit is veel extra werk, maar levert een betere oogst op. En dat is belangrijk voor de boeren, want de meesten hebben maar een klein stukje grond. Khun Wilawan is rijstboer en één van 580 leden van de coöperatie Ricefund Surin. Doordat Khun Wilawan is aangesloten bij de rijstcoöperatie, krijgt ze haar geld sneller en profiteert ze van de fairtrade premie. Daardoor hoeft ze geen geld meer te lenen en kan ze zelfstandig investeren in een tractor of financieel bijdragen aan gemeenschapsprojecten.

 

Fairtrade

Ook in 2017 investeert de Wereldwinkel met de verkoop van fairtrade producten in een leefbare wereld voor iedereen. Elk product uit het assortiment is met zorg en volgens de fairtrade criteria geproduceerd en ingekocht. Ondernemers in ontwikkelingslanden krijgen op deze manier toegang tot de Europese markt en daarmee de kans een beter bestaan op te bouwen. De 7.000 vrijwilligers in bijna 200 Wereldwinkels maken hiermee duidelijk dat het in de wereld ook anders kan. Dat armoede wél bestreden kan worden. Koopt u een cadeau in één van deze winkels, dan draagt u daaraan bij.